Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Revierderby az ezüstért! – előzetes

Ma este vette kezdetét a Bundesliga idei kiírásának 30. fordulója, melynek programját jó néhány, a végelszámolásnál kulcsfontossággal bíró mérkőzés alkotja…

bundesliga3wallpaper

Péntek

Wolfsburg – Augsburg 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítva: Uduokhai (86.) ill. Moravek (54.)

Eseménytelenül telt el a forduló nyitánya, melynek gyakorlatilag két érdekes momentuma volt: Udoukhai és Moravek piros lapja. A Wolfsburg tehát továbbra sem tudta megmutatni a nagyérdeműnek, hogy anyagi súlyától eltekintve mi alapján érdemli meg, hogy Németország top16 csapata között emlegessék…

Szombat

ápr. 14. 15:30 1899 Hoffenheim – Hamburger SV
ápr. 14. 15:30 Bayer 04 Leverkusen – Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)
ápr. 14. 15:30 Hertha BSC – 1. FC Köln
ápr. 14. 15:30 VfB Stuttgart – Hannover 96
ápr. 14. 18:30 Bayern München – Borussia Mönchengladbach (Eurosport 2)

Holnap – remélhetőleg – már jobban bepörög a Bundesliga: Szalaiék a Fiete Arpért, és a bennmaradásért harcoló Hamburgot vendégelik meg, a Leverkusen a Bayern leendő edzőjét, és kedves csapatát igyekszik a BL-álmaikból felébreszteni, Dárdaiék a vérszemet kapó, de továbbra is szinte biztos kieső Kölnnel meccselnek, a Stuttgart és a Hannover pedig “a feljutók derbijét” játssza majd.

Késő délután az immáron matematikailag is bajnok Bayern München fogadja a nagy mumus Mönchengladbachot, akik talán nem állnak úgy a tabellán, mint legszebb éveikben, de a bajorok ellen valahogy mindig megtízszerezett erővel futnak ki a zöld gyepre.

Vasárnap

ápr. 15. 15:30 FC Schalke 04 – Borussia Dortmund (Eurosport 2)
ápr. 15. 18:00 Werder Bremen – RB Leipzig (Eurosport 2)

A forduló legnagyobb ínyencségét a Ruhr-vidéki riválisok szolgálják fel a gólokra éhező szurkolóknak: a legnagyobb hagyománnyal rendelkező német derbin ezúttal az is eldőlhet, hogy kinek nem kell reménykednie a másik botlásában ahhoz, hogy az ezüstérmet biztosíthassa.

Ezután az El-ből szégyenteljesen búcsúzó RB Leipzig igyekszik majd feledtetni kudarcát a remek formának örvendő Werder Bremen ellenében.

Hétfő

ápr. 16. 20:30 1. FSV Mainz 05 – Freiburg (Eurosport 2)

A forduló zárására hétfőn este kerül sor, ekkor két alsóházi együttes, nevezetesen a Mainz és a Freiburg mérkőzik meg egymással.

Írta: Wernigg Márton