Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: íme a Rakitic-ügy részletei!

Igen mozgalmas napot zárt ma a katalán sajtó és az FC Barcelona labdarúgócsapata. A klub középpályását a Real Betis vinné, míg támadójára a Borussia Dortmund csapna le, miközben jó hír is akadt, hiszen úgy fest, hogy egyezségre jutottak a keret egyik kulcsjátékosával. Azonban itt van még a napok óta emlegetett, és egyre jobban kibontakozó Rakitic-ügy, melyből remélik a katalán hívek, hogy nem lesz Neymar-sága 2.0…! Nézzük az ismert részleteket, mit is lehet tudni a Rakitic-ügyről?

Miről is szól pontosan a Rakitic-ügy?

Hozzuk magunkat helyzetbe, illetve azokat képbe, akik még nem tudják a részleteket, vagy csak elcsípték valahol ezt a szófordulatot a napokban. A Paris Saint Germain egyre élénkebb és komolyabb érdeklődést mutat a katalánok 30 esztendős Ivan Rakitic kiválósága iránt. A szurkolók nem szeretnének belefutni egy Neymar 2.0-ba, de az átigazolási szezonból még szűk tíz nap vissza van. A lehetséges klubváltásról a spanyol sajtó egybehangzóan ír. A katalán klubhoz közelálló, egyik leghitelesebb forrásnak számító újságíró Gerard Romero úgy tudja, a Barca tisztában van a PSG érdeklődésével, ám hivatalos ajánlat még nem futott be a Nou Campba, de a klubvezetés számol vele és készül rá.

Mi a felek álláspontja?

A Paris Saint-Germain szándéka egyértelműnek tűnik, az átigazolási időszak végén kivenni egy nagyon fontos fogaskereket az egyik fő BL-rivális motorházából, ezzel két legyet ütve egycsapásra. Úgy hírlik, hogy Thomas Tuchel szeretné a horvát irányítóra építeni csapatát, a PSG pedig megduplázná a játékos barcelonai fizetését.

Ami Ivan Rakitic helyzetét illeti, a dupla fizetés abszolút nem hangzik rosszul, ám a játékos korábban már jelezte, hogy Barcelonában képzeli el a jövőjét, jól érzi magát, boldog és trófeákat akar nyerni a klubbal. Kérdés, hogy van-e az a pénz, hiszen szakmailag nem tud többet kínálni sem a PSG, sem pedig a francia élvonal!?

Az FC Barcelona nem szeretné elengedni egyik legjobbját, aki a tavalyi szezonban igazi vezéregyéniséggé, kulcsemberré lépett elő. Ami Rakitic kivásárlási árát illeti nincs lépéselőnyben a katalán klub (de mégis), ugyanis a szerződésébe foglalt 125 millió eurós összeget bármikor letenné az asztalra a PSG, de a ‘Financial Fair Play’ szabálya ezt nem teszi lehetővé a számukra, túlköltekeznének. Illetve lehetővé teszi, de akkor vállalni kell a következményeket, így a nemzetközi porondról való kizárást is. Persze A Neymar-ügyben is volt elég mismás, és borzasztó pénzek mozogtak a rendszer engedte kiskapukon át, de ebbe most nem nejünk bele.

Mi lehet a megoldás? 

Az FC Barcelona, hogy minden kételyt eloszlasson egyik legjobbjában – akinek ez az ügy most kapóra jöhet egy fizetésemelés kiharcolásában – felajánlhatja szerződésének átszabását, fizetésének felemelését, valamint ha már módosítanak, akkor azt a bizonyos 125 millió eurós kivásárlási árat is a helyére kell tenni, meg kell duplázni, vagy triplázni. A klub egyébként hasonló műveletre készül Busquets esetében állítólag a felek ár meg is egyeztek –, akinek a fizetése jelentősen nőhet, a kivásárlási árát pedig 200 millióról felhúzzák 500 millióra.

Összegzés

A PSG megpróbálhat egyezkedni a Barcával, vagy rámehet a kiskapukra, de egyelőre úgy fest, hogy a katalán klubvezetés van jobb helyzetben a ‘Financial Fair Play’ jegyében. Az ügyben nagy fordulat lehet, ha Rakitic behúzza a kéziféket, és meglebegteti távozási szándékát a magasabb fizetés érekében. Az átigazolási piac augusztus 31-én zár, addig szinte biztosan minden este úgy kell lefeküdnie a katalánoknak, hogy a Rakitic-ügy ott lesz a levegőben…