Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: újabb távozó, ezúttal Dortmundba!?

A német élvonalban és a BL-ben is érdekelt Borussia Dortmund labdarúgócsapatánál igencsak égető problémát képet a csatárposzt kérdése. A sportigazgatónak Michael Zorcnak ugyanis kevesebb mint tíz napja van a piaczárásig, hogy betömje a támadószekcióban tátongó rést. A legfrissebb hírek szerint a segítség Barcelonából érkezhet.

A hétvégén kínkeservesen megnyert kupameccsen Marco Reus és Mario Götze volt a csatárpáros, lévén mindössze egyetlen egy posztját tekintve vérbeli befejező csatár van a sárga-feketék keretében a mindössze 18 esztendős svéd tehetség Alexander Isak személyében. A támadószekció telis-tele van fiatalokkal, kérdés, hogy ki fogja képviselni a rutint, és ki szállítja majd a gólokat!? A támadó Maximilian Philipp? Netán a szintén 18 éves szélső Jadson Sancho, esetleg a szintén szélső támadó  Christian Pulisic.

A nevek hallatán jól érezhető, hogy Dortmundba tapasztalt befejezőcsatár kell, avagy még mindig Pierre-Emerick Aubameyang utódját keresi a BVB azt követően, hogy a remek tavaszt befutó Michy Batshuayi-t nem sikerült megszerezni a Chelsea-től. Az elmúlt hetekben sokasodtak a pletykák, például egy tehetséges brazil nevét is bedobták, azonban nem történt semmi.

Egybemutató német, francia és spanyol sajtóhírek szerint az FC Barcelona mellőzött támadója Paco Alcácer lehet a befutó, jelenleg a spanyol válogatott csatár szerepel a vezetőedző Lucien Favre listájának élén. Igen ám, de a katalán csapathoz közel álló Mundo Deportivo kiemeli, hogy a Porto, valamint ligán belül a Real Betis is érdeklődést mutat a Valencia korábbi gólfelelőse iránt, akinek 2021-ig szóló szerződése van a katalánokkal, kivásárlási ára pedig 100 millió euró.

Paci két lve 2016 nyarán 30 millió euró ellenében váltott, és lett a Barca játékosa, ám két szezon alatt mindössze 50 meccsen jutott szóhoz többségében csereként. Az olykor sovány játékperceket 15 góllal és 8 gólpasszal hálálta meg a még mindig csak 24 esztendő labdarúgó.

A Barca háza táján egyébként sok a pletyka és a napokban még nagy lehet a játékosmozgás, ugyanis a Real Betis nem csak Pacora vadászik, egy középpályást is elvinnének Ernesto Valverde keretéből. Mindeközben Rakitic-ügy is van, de jut jó hírből is a katalán híveknek, a klubvezetés ugyanis úgy fest, hogy dűlőre jutott egy kulcsjátékossal.