Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekkora verést még nem kapott az Atlético Simeone irányítása alatt…

A tegnapi napon a Borussia Dortmund kiütéses csapást mért az Atlético Madrid csapatára, amelyre Diego Simeone hétéves regnálása alatt még nem volt példa. Egyszeri ballépés vagy a krízis kezdete?!

Szerda este az Atlético Madrid 4-0-s vereséget szenvedett a BL A csoportjának rangadóján a Borussia Dortmundtól, amely könnyen a a csoport elsőség kérdését is eldönthette.

Diego Simeone 2011-es kinevezése óta ekkora pofont még nem kaptak a “Matracosok”, ráadásul az elmúlt években az argentin vezetőedző irányításával Európa egyik legfélelmetesebb védelmét építették fel, négy gólt általában csak több hét alatt együttesen szoktak kapni, például a La Liga idei kiírásában kilenc forduló alatt mindössze öt találatot szenvedtek el – szokás szerint a legkevesebbet a spanyol élvonal teljes mezőnyében.

Ezzel együtt egy másik negatív csúcsot is megdöntöttek: utoljára 2013. októberében fordult elő, hogy az Atlético egymást követő négy Bajnokok Ligája-mérkőzésen gólt kapjon.

A 48 esztendős szakember irányításával a madridi klub még ezzel együtt is sikerkorszakát éli: Simeone vezetésével egy spanyol bajnoki címet (2013-2014), két Európa-ligát (2012, 2018) nyertek és két BL-döntőt játszottak (2014, 2016).