Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tiszteletlen. Helytelen. Hálátlan. Ebben a sorrendben.

„Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben.” Ezen humorosnak szánt szavak miatt haragudtak meg sokan Gareth Bale-re, a Real Madrid walesi támadójára, aki kedden két gólpasszt adott a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, majd társaival a fenti felirattal ellátott zászlóval ünnepelt. 

Ebben az idényben Gareth Bale sokadjára került a címlapra úgy, hogy nem a futballtudásával hívta fel magára a figyelmet. A nyáron szinte biztosnak tűnt, hogy Kínába igazol, aztán sérülése ellenére pályára lépett a válogatottban, most pedig ezzel a bizonyos zászlóval pózolt, amivel felbosszantotta a Real Madridot és szurkolóit. A 30 éves walesi szélső maradt a spanyol fővárosban, de október eleje óta nem játszott klubjában sérülésre hivatkozva. A válogatottban viszont egyetlen meccset sem hagyott ki az ősszel, mindkét novemberi selejtezőn is kezdő volt.

Bale azt nyilatkozta, nem követi figyelemmel az Egyesült Királyság politikai eseményeit, a golf sokkal jobban érdekli. Azt is elmondta, a válogatottban jobban élvezi a játékot, mint klubcsapatában. Ez ihlette a szurkolói zászlót is, amit Bale az Eb-re való kijutás ünneplése közben elkért a drukkerektől.

„Tiszteletlen. Helytelen. Hálátlan. Ebben a sorrendben.” – a Marca ezzel a frappáns címmel jelent meg csütörtökön. A sportnapilap értesülései szerint, a királyi gárda vezetői továbbra is sokra tartják Bale-t, és bíznak benne, hogy sikerül visszatalálnia legjobb önmagához, és a csapat segítségére lesz. A lap szavazásán mintegy ötvenezer válaszadó 37 százaléka gondolja úgy, hogy a téli átigazolási időszakban meg kell válni a Real Madriddal négyszer is Bajnokok Ligáját nyerő labdarúgótól. A voksolók 24 százaléka nem játszatná a mérkőzéseken a walesit, 17 százaléka pedig a nyáron adná el. A szavazók mindössze 7 százaléka szerint kellene a Real Madridban folytatnia Bale-nek.