Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: menesztették a Fiorentina mesterét – HIVATALOS

A pénteki súlyos hazai fiaskó után az olasz bajnokságban (Serie A) érdekelt Fiorentina csapata végleg letette a voksát a már eddig is sokat bírált vezetőedzője leváltása mellett…

A Fiorentina együttese alig több mint fél évvel a kinevezése után felmentette a vezetőedzői munkavégzés alól Vincenzo Montellát, miután a Violák a Serie A utolsó hat fordulójában csak egyetlen pontot szereztek, és a 20 csapatos mezőnyben jelenleg csupán a 14. pozícióban szerénykednek.

A firenzei klub hivatalos honlapjának közlése szerint a döntés “a csapat teljesítményének és elért eredményeinek hosszú és alapos elemzése után” született meg. Az elöljárók azt szeretnék, ha az új edző napokon belül esedékes kinevezésével azonnali pozitív fordulat állna be.

Montella korábban három sikeres idényt töltötte a Fiorentina élén 2012 és 2015 között, mielőtt áprilisban újra kinevezték volna, második korszaka alatt azonban jóval szerényebben muzsikált vele a gárda – 24 bajnoki mérkőzésből 13-at elvesztettek vele, az elmúlt idény végén még a kieséshez is közel jártak. A 45 éves szakember a két firenzei munkavállalás közt idő előtt távozott a Sampdoria, az AC Milan és a Sevilla csapataitól is.

Az olasz sajtó a lehetséges utódok közt leginkább Luciano Spalletti, Beppe Iachini, Luigi Di Biagio és Cesare Prandelli nevét emlegeti.