Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megvan a Fiorentina új vezetőedzője – HIVATALOS

Néhány nappal Vincenzo Montella menesztését követően a Fiorentina csapata hétfő este megnevezte újdonsült vezetőedzőjét…

Az olasz bajnokság (Serie A) téli szünetét a 20 csapatos mezőnyben mindössze a 15. helyén töltő Fiorentina csapatának új vezetőedzője nem más lett, mint az évek óta a beugró szerepét játszó Giuseppe Iachini.

Az 55 esztendős tréner hosszú és tartalmas edzői karrierje során a firenzei gárdát még sosem irányította, de játékosként 1989 és 1994 között megfordult az együttesnél. Iachini legutóbb a tavalyi idényben az Empoli trénere volt, szezon közben vette az irányítást, de még az évad vége előtt kirúgta. Hasonlóan rövid és sikertelen időszakot töltött el a közelmúltban a teljesség igénye nélkül a Sassuolo, az Udinese és több ízben a Palermo kispadján is. Iachinitől általában az adott szezonban várja egy bajban lévő csapat a bennmaradást, amely ha sikerül neki, ha nem, rendszerint a következő idényben már nem marasztalják.

A Fiorentina az utolsó nyolc meccsét nyeretlenül vívta meg a bajnokságban, a Serie A január 6-i folytatásában a Bologna csapatához látogatnak.