Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napoli: most már eladó Koulibaly is

Bár a Bajnokok Ligájában akár még bravúrokra is képes lehet a Napoli együttese, a bajnokságot rosszul kezdő alakulat alighanem jövőre már nem lesz ott a legrangosabb nemzetközi klubsorozatban. Ez pedig jó eséllyel jelentős keretfrissítéssel járhat.

Igaz, hogy csak öt játékosa idősebb harminc esztendősnél a Napolinak, mégis érezhető, hogy csak jelentősebb átalakítással lehetne felrázni a keretet, a kvázi évek óta tartó sikertelenségből. Ugyan állandó résztvevője a Bajnokok Ligájának, a nápolyiak ráadásul már jó ideje a világ egyik legerősebb keretével rendelkeznek, mégsem volt képesek legyűrni a Juventus-t az olasz bajnokságban.

Persze kétséges, hogy a kispadról vezénylő Gennaro Gattuso lesz-e a megfelelő személy a jövőben, de a jelek szerint Aurelio De Laurentiis elkötelezett a terveit illetően. A különc elnök ugyanis a sajtó szerint fejébe vette, hogy idén már tényleg pénzt csinál Kalidou Koulibaly eladásából. A szenegáli védő jelenleg sérüléssel küzd, értéke talán némileg vissza is esett. Ha minden igaz, De Laurentiis fel is készült már rá, hogy a Manchester United tavalyi, 100 millió eurós ajánlatától messze elmaradó összegért kell majd megválnia egyik személyes kedvencétől.

A 28 éves Koulibaly-t 2023. nyaráig köti szerződés a Napolihoz. A Transfermarkt.de 75 millió euróra saccolja az értékét.