Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: már a folytatás időpontja is megvan

Ahogyan arról beszámoltunk, a csütörtöki Kormányinfó keretein belül több fontos döntést is közölt a magyar kormány, amely a magyar bajnokság (NB I) 2019-2020-as szezonját is érinti…

A magyar kormány május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezi az edzést és a zárt körű sporteseményeket. Ennek értelmében az OTP Bank Liga félbeszakadt idényének csapatai résztvevői jövő héttől újra edzésbe állhatnak, és a tervek szerint néhány héttel ezt követően zárt kapus mérkőzésekkel folytatódhat az NB I. Erről beszélt a minap az MLSZ frissen újraválasztott elnöke, Csányi Sándor:

“Ha lehetővé teszik, akkor elkezdjük a bajnokságot, az MLSZ elnöksége erről korábban állást is foglalt, és erről tájékoztatta a csapatokat is. A mi számításaink szerint május 23. és június 13. között tudnánk elkezdeni, és ez esetben be tudjuk fejezni június végére, július legelejére.”

Az MLSZ a múlt pénteken adott ki közleményt, mely szerint ahogy a kormány feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindulhat a küzdelem a magyar bajnokságban.

A labdarúgó NB I 2019-2020-as kiírása, a 25. forduló után szakadt félbe, az üldözőinél két meccsel kevesebbet játszó címvédő Ferencváros pedig három pont előnnyel vezeti a bajnokságot a MOL Fehérvár csapata előtt.