Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Michael Ballack szerint maradnia kéne a fiatal kiválóságnak!

A világ legnagyobb klubjaival boronálják össze a Bayer Leverkusen tehetségét. Michael Ballack szerint azonban még nem szükséges ezen a nyáron váltania Kai Havertznek.

Havertz 20 esztendős kora ellenére már 139 találkozón lépett pályára a Leverkusen felnőtt csapatában, ráadásul 68 gólban szerepet is vállalt. Rövid idő kérdése, hogy egy igazi topcsapathoz kerüljön. A legtöbbször a Bayern München érdeklődéséről lehet hallani vele kapcsolatban.

Michael Ballack viszont úgy vélekedik, hogy ezen a nyáron még nem kellene Havertznek elhagynia a Leverkusen együttesét:

Minden topcsapat szeretne olyan képességű játékost megszerezni, mint ő. De úgy gondolom, hogy most jó kezekben van a Leverkusennél. Az itteni körülmények tökéletesek a fiatal játékosoknak a fejlődésre. A Bayer nagyon kreatív focit játszik és békés környezet uralkodik a csapat körül. Nem kerülsz azonnal a kritikák kereszttüzébe, ha volt egy gyengébb meccsed. Ez ilyen fiatalon még sokat jelenthet. Természetesen egy Kai Havertz típusú játékosnak a Bajnokok Ligájában kell játszani, szóval az nagyon fontos a Leverkusen számára, hogy kvalifikálja magát a sorozatba.

Márpedig, ha valaki, akkor Ballack tudja, hogy mi a különbség a két klub elvárásai között. A már visszavonult klasszis korábban több mint 150 mérkőzést játszott a Leverkusen és a Bayern színeiben is.

Havertz ebben az idényben is fantasztikus formát mutatott. 34 meccsen tízszer talált a hálóba és 8 előkészítést vállalt magára. Értékét a transfermarkt 81 millió euróra becsüli.

Ne feledjük, hogy a hétvégén már újra láthatjuk Kai Havertzet és társait, ugyanis a topbajnokságok közül elsőként a Bundesliga tér vissza a futball vérkeringésébe.