Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Topfizetéssel marasztalná játékosát a Bayern München!

Hosszú ideje téma David Alaba sorsa a Bayern Münchennél. Az osztrák játékos szerződése hamarosan lejár, ám a bajorok szeretnék őt magukhoz láncolni.

Alaba már egy évtizede a Bayern felnőtt csapatához tartozik. A hátvédként és középpályásként is bevethető futballista több, mint 350 mérkőzésen lépett pályára a müncheni csapatban, amelyeken 30 gólt szerzett és 48 gólpasszt osztott ki.

Az osztrák játékos szerződése jövő nyáron jár le, aminek okán számos topcsapattal hírbe hozták. Fő kérői közé az Inter, a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea tartozik. A Bayern jelenlegi vezetőedzője, Hans Flick viszont mindenképp szeretné megtartani a hátvédet.

A legfrissebb hírek szerint a Bayern új szerződést kínálna Alabának, amely alapján évente 15 millió eurót kereshetne, ezzel a csapat legjobban fizetett játékosai közé kerülne. Flick reméli, hogy ezzel maradásra tudják bírni az osztrákot, aki szerinte az egyik húzóembere a csapatnak.

Alaba ebben a szezonban összesen 30 meccsen kapott szerepet. Ezeken a találkozókon 1 gólt szerzett és kétszer szolgálta ki társait. Piaci értékét a transfermarkt 52 millió euróra becsüli.