Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: csak ráijeszteni tudott az Arsenal a Poolra, végül simán nyert a címvédő – videóval

A 3. forduló zárómérkőzésén és rangadóján a Liverpool az Arsenalt fogadta az Anfielden. Habár a vezetést a londoniak szerezték meg, a Pool végig dominálta a meccset, és végül könnyedén meg is nyerte a találkozót, amin még az új igazolásuk is betalált. 

Egyértelműen a Liverpool dominálta az első félidőt. A 12. percben van Dijk veszélyeztetett fejjel, de az utolsó pillanatban az egyik védő menteni tudott. Pár perccel később Mané lőtt kapásból a kapura az ötösön belül, de Leno ügyesen védeni tudta a próbálkozást. A 23. percben Alexander-Arnold a felső lécet is eltalálta, de hiába játszottak fölényben a hazaiak, az Arsenal a 25. percben megszerezte a vezetést. Egy kontra végén Aubameyang lőtte be középre a labdát, amibe Robertson még beleért ugyan, de az így Lacazette elé került, aki Alissont becsapva, a kapus feje felett lőtt a hálóba. Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre sem, ami végül a 28. percben érkezett. Alexander-Arnold lövését még kiütötte Leno, de a labda így Mané elé került, akinek már csak közvetlen közelről a kapuba kellett lőnie azt. Továbbra is dominált a Pool, és a 35. percben már a vezetést is megszerezte. Ismét Alexander-Arnold adta be a labdát középre, ami megpattanva egy védő fején Robbo elé került, aki köszönte, és Leno mellett a kapuba vágta a játékszert. A hazai csapat a szünetig is fölényben játszott, ám újabb gólt már nem lőttek.

A második félidő elején egy kicsit feléledt az Arsenal, de ez nem tartott túl sokáig. A 63. percben Lacazette-nek volt is egy nagy helyzete, amikor a kapu előterében próbálkozott, de Alisson bravúrral védett. Két perccel később azonban már Mané küldött egy hatalmas lövést a kapura, de az elsuhant kapufa mellette a bal oldalon. Ezt követően kicsit elszabadultak az indulatok, ki is osztott egy-két sárgát a játékvezető. Ez a közjáték azonban nem zavarta meg a Liverpoolt, és a 84. percben a friss igazolás, Diogo Jota érkezett jól egy belőtt labdára, ám lövése pontatlanra sikerült, és elkerülte a kapu bal oldalát. A 88. percben viszont már nem hibázott a portugál, és lezárta a mérkőzést a Pool harmadik góljával. Ismét Alexander-Arnold adta be a labdát középre, amit David Luiz fejelt Jota elé, a portugál játékos pedig kissé erőtlenül, de betalált a hálóba.

Liverpool – Arsenal: 3-1 (2-1)
Helyszín: Anfield (Liverpool) Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők: Mané (28.), Robertson (34.), Jota (88.) ill. Lacazette (25.)
Sárga lap: Mané (3.), Alexander-Arnold (49.) ill. Bellerin (68.), Ceballos (72.)
Kiállítás: – ill.

Liverpool: Alisson, Robertson, van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Fabinho, Keita (Milner, 79.), Mané (Jota, 88.), Szalah, Firmino (Minamino, 90+1.). Vezetőedző: Jürgen Klopp

Arsenal: Leno, Holding, Luiz, Tierney, Bellerin, Elneny, Xhaka (Ceballos, 60.), Maitland-Niles, Willian (Pepe, 68.), Aubameyang, Lacazette (Nketiah, 73.). Vezetőedző: Mikel Arteta

A 3. forduló eredményei

Szombat:
Crystal Palace – Everton: 1-2
West Bromwich Albion – Chelsea: 3-3
Burnley – Southampton: 0-1
Brighton – Manchester United: 2-3

Vasárnap:
Sheffield United – Leeds United: 0-1
Tottenham – Newcastle United: 1-1
Manchester City – Leicester City: 2-5
West Ham United – Wolves: 4-0

Hétfő:
Fulham – Aston Villa: 0-3
Liverpool – Arsenal: 3-1

A bajnokság aktuális állása: