Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gálázott a Leicester

Két hibatlan City találkozott egymással az Etihad Stadionban. A hazai gárdának eddig egy találkozója volt a Premier League-ben, viszont a Leicester mindkét találkozóját megnyerte.

Már a 4. percben megszerezte a vezetést a Manchester City. Mahrez jobb lábbal hatalmas gólt ragasztót korábbi klubja kapujába 1-0! A folytatásban leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a Manchester City egy les gólig jutott ez idő alatt. A 37. percben egyenlített a Leicester City. Jamie Vardy-t rántotta le Walker a tizenhatoson belül. A sértet maga végezte el a büntetőt 1-1!

A mérkőzés 52. percében újoncot avatott a Pep Guardiola. A korábbi bedobás király, Rory Delap fia, Liam állt be Fernandinho helyére. Delap támadó, ezzel egyértelmű volt a szándéka a spanyol edzőnek. Pár perccel később mégis a Leicester szerezte meg a vezetést. Egy gyors támadás végén Castagne beadását Vardy egy káprázatos mozdulattal küldte a kapuba 1-2! Edersonnak esélye sem volt. Ahogy az 58. percben sem, amikor Vardy a második büntető gólját szerezte és összességében a harmadikat 1-3!  Ezt a tizenegyest is ő harcolta ki. A 77. percben a kicsit korábban csereként beállt James Maddison, gondolt egyet és a tizenhatos sarkától óriási gólt ragasztót a Manchester City kapujába 1-4! 
A 84. percben közelebb zárkózott a manchesteri együttes. Egy szöglet után Ake fejelt védhetetlenül a Leicester kapujába 2-4!  Nem sokáig reménykedhetett a Manchester City. Leicester megkapta a harmadik büntetőjét is. Ezt ezúttal Tielemans értékesítette 2-5!

Ezután az eredmény már nem változott. Ezzel meglepő és kissé megalázó vereséget szenvedett a Guardiola együttese.

Manchester City – Leicester City 2-5 (1-1)
Vezette: Mike Oliver Helyszín: Manchester, Etihad Stadion
Gólszerzők: Mahrez (4.), Ake (84.) ill. Vardy (37. büntetőből, 54., 58. büntetőből), Maddison (77.), Tielemans (88. büntetőből)

A bajnokság állása