Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb kulcsember dőlt ki a magyar válogatottból – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a szombati helyzet értelmében öt alapembere hiányzott a magyar válogatottból a vasárnap esti, Szerbia elleni Nemzetek Ligájára, de a szövetség nem rég egy újabb kiesőről számolt be…

Az MLSZ legfrissebb tájékoztatása értelmében Szalai Ádám az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn térdsérülést szenvedett, ezért a napokban esedékes két NL-mérkőzésen nem léphet pályára, és vasárnap reggel visszautazott klubcsapatához, a Mainzhoz.

Mint ismeretes, korábban eldőlt, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán sérülés miatt elhagyta a válogatott edzőtáborát, míg Sallai Rolandot a klubcsapata, a német Freiburg rendelte vissza, hogy a karanténszabályok szerint bevethető legyen aktuális bajnokiján. Továbbá sárga lapok miatti eltiltása következtében a védelem két alappillére, Szalai Attila és Fiola Attila sem léphet pályára a soron következő, szerbek elleni NL-mérkőzésen. Mindez azt jelenti, hogy az Izland elleni sorsdöntő mérkőzésen pályára küldött kezdő 11 már legalább öt helyen változni fog.

Ráadásul vasárnap délelőtt arra is fény derült, hogy az Izland ellen a Marco Rossit helyettesítő pályaedző, Cosimo Inguscio is a minap pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a szerbek ellen az U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán fogja irányítani a nemzeti csapatot.