Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: “edző nélkül is tudunk játszani”

Ahogyan arról beszámoltunk, a sikeres Európa-bajnoki kvalifikációt követően a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában is feljutott Törökország újbóli legyőzésével…

Előzetesen talán nem sokan gondoltak volna arra, hogy a magyar válogatott az első helyen fog végezni Nemzetek Ligája csoportjában Oroszország, Szerbia és Törökország előtt. Nemzeti csapatunk a novemberi mérkőzések előtt is nehezített pályán mozgott, lévén Marco Rossi szövetségi kapitány, majd az Izlandi elleni Eb-pótselejtezőt követően Cosimo Inguscio segédező is elkapta a koronavírust, így az utolsó két NL-találkozón az U21-es válogatott segédedzője, Gera Zoltán irányította az első csapatot:

“Tudtuk, hogyan áll a szerb meccs, de megbeszéltük a szünetben, nem szabad döntetlenre játszani. Még egy lapáttal rátettek a srácok, és így meg is tudtuk nyerni a meccset. Nagyszerű közösség van a csapatnál. Általában, ha egy szövetségi kapitány hiányzik, az gondot okoz. Most azonban mindegy, ki ül a kispadon, mindenki tudja a dolgát. Itt nincsenek cserejátékosok. Mindenki ugyanúgy dolgozik, sikerre éhes, győzni akar, és egymásért is küzdenek. Én ehhez semmit sem tettem hozzá, nekem óriási dolog kezdő edzőként, hogy tanulhatok, itt lehetek. Ez a csapat győzelemre volt ítélve az elmúlt pár meccsen. Kicsit több lettem ezáltal, mint kezdő szakember. Visszamegyek az U21-hez, élvezem a munkát ott, és magammal viszem, mennyire egyszerű ez a játék, ha le vannak fektetve a szabályok. Én csak beugró voltam. Nekünk is lesz egy nagy feladatunk márciusban, az én munkám itt, az első csapatnál lezárult.”

A következő fontos esemény a válogatott számára: december 7-én sorsolják ki a világbajnoki selejtezőcsoportokat.