Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már nem Favre a Dortmund vezetőedzője – hivatalos

Igaznak bizonyultak az egybehangzó német sajtóértesülések, miszerint a Borussia Dortmund vezetősége megelégelte Lucien Favre munkáját, így a sárga-feketék trénere a Stuttgart elleni zakót követően távozik pozíciójából. Helyét Edin Terzic, Favre eddigi segítője veszi át.

A 63 éves svájci szakember 2018 nyarán vette át a Borussia Dortmund irányítását, és 110 mérkőzésen irányította a sárga-feketéket. Lucien Favre dortmundi karrierje nagyszerűen indult, a 2018-2019-es szezon felénél a Dortmund vezette a Bundesligát. Hosszú távon azonban nem sikerült felvennie a versenyt a nagy rivális Bayern Münchennel, és csupán egy Német Szuperkupát sikerült nyernie a BVB-nek az irányítása alatt.

A Dortmund a jelenlegi idényben ugyan a Bajnokok Ligájában csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé, a bajnokságban adós maradt a győzelmekkel: 11 meccsen hat győzelem, egy döntetlen, négy vereség a csapat mérlege, ami közel sem az a teljesítmény, amit az idény kezdetekor elvárt a vezetőség. Az utolsó csepp a pohárban a szombati, Stuttgart elleni 5-1-es, hazai pályán elszenvedett vereség volt. Lucien Favre helyét eddigi segédje, a 38 éves Edin Terzic veszi át a klub tájékoztatása szerint az idény végéig. Terzic korábban a Dortmund utánpótlás csapatainál tevékenykedett, de dolgozott a Besiktasnál és a West Hamnél is segédedzőként.