Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb stadiont neveznek el Maradonáról

A múlt hónapban elhunyt Diego Maradona emléke előtt Argentínában és Nápolyban számos módon tisztelegnek, a legfrissebb hírek szerint rövidesen újabb stadion viselheti az argentin világbajnok nevét…

 

Buenos Aires kormányzója, Axel Kicillof megerősítette, hogy a La platai Estadio Ciudad de La Plata a jövőben Diego Maradona nevét fogja viselni, és a szintén a közelmúltban elhunyt Alejandro Sabelláról is elneveznek egy lelátót a stadionban.

Mint ismeretes, a 60. születésnapját követően néhány héttel elhunyt Maradona utoljára a Gimnasia La Plata edzője volt. A szóban forgó stadion azonban nem klubstadion, bár a Gimnasia és a városi rivális Estudiantes is megfordult már a létesítményben, alapvetően válogatott-mérkőzések, rögbimeccsek lebonyolítására szolgál.

Az egykori világbajnok legenda emblematikus klubja, a Napoli már átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek át róla. Hazájában is számtalan további elismerésre lehet még számítani, a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése.

Maradonáról 2004-ben már elnevezték nevelőegyesülete, a Buenos airesi Argentinos Juniors stadionját, és bizonyára hazájában még számtalan közteret, épületet fognak elnevezni róla az elkövetkezendő időszakban.