Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Salzburg: „A 2.0-s Szoboszlai a valaha volt legjobb…”

Remek cikkel búcsúztatják a csúfondáros 2020-as évet a Red Bull Salzburg hivatalos honlapja. A „Bikák” összeállítást készítettek a klubhoz idén érkező, és az azt elhagyó játékosokról. Az év elején eligazoló Haaland (Dortmund) és Minamino (Liverpool) mellett természetesen Szoboszlai Dominik is szóba kerül.

Nem túlzottan nehezen emészthető, de szemléletes összeállítást készített a salzburgiak honlapja a klub idei játékos-mozgásairól. Az érkezők oldalán talán a legfontosabb név Noah Okafor és Brenden Aaronson. Utóbbi állítólag Szoboszlai méltó örököse lehet majd a kezdőcsapatban.

A távozók közötti név már csak aktualitását tekintve is egyértelműen Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott sztárjáról valóban szép búcsúszavakat fogalmaztak meg az osztrákok. Szerintük két Szoboszlait ismerhettünk meg 2020-ban. És a 2.0-s „Szobo”, a tavaszi karantén-időszak után az osztrák futball történetének egyik legjobb formáját mutatta be. A 20 éves középpályás az idei naptári évben 17 gólt szerzett és 24 gólpasszt osztott ki.

A Leipzighez szerződő csillag 20 millió euróért kötelezte el magát a „Red Bull-istálló” másik ékkövéhez, ahová 2024-ig kötelezte el magát.