Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy vereség után kirúgta edzőjét az olasz csapat – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) szerdai játéknapján elszenvedett vereséget követő másnap reggelen a Parma csapata úgy döntött, hogy felmenti a munkavégzés alól a csapatot az idény eleje óta irányító vezetőedzőt…

 

A sorozatbeli negyedik vereségével az olasz bajnokság (Serie A) 2020-2021-es kiírásában immár kieső helyre süllyedő Parma csapata úgy döntött, hogy meneszti Fabio Liveranit a vezetőedző posztjáról.

A 44 éves szakembert a Ducali vezetősége a mostani idényt megelőzően, augusztusban nevezte ki a gárda kispadjára, miután általános meglepetésre megvált a csapatot a harmadosztálytól az élvonalig vezető, és ott a szerény körülmények ellenére biztos középcsapatként irányító Roberto D’Aversától.

Liverani korábban három éven át irányította a Lecce csapatát, és ugyancsak a harmadosztálytól a Serie A-ig vezette fel az együttest, ám a nyáron elcsábították őt a másodosztályba kieső salentói gárdától, és a Parma együtteséhez nevezték ki. A csapat minimális erősítéseket hajtott végre, ráadásul Dejan Kulusevski személyében egyik alapemberét vesztette el, így a mester keze igencsak meg volt kötve.

Olasz sajtóhírek szerint Liverani helyét elődje, D’Aversa foglalhatja majd vissza a 20 csapatos olasz bajnoki mezőnyben csak a 18. pozícióban tanyázó együttes kispadján.