Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nagyon nehéz mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Juventus – videóval

Az olasz bajnokság 17. fordulójának zárómérkőzésén a Juventus a Sassuolót fogadta. A Milan elleni győzelem után egy nagyon nehéz mérkőzést játszott a torinói gárda, ráadásul több sérültje is lett Andrea Pirlónak. A Sassuolo kemény ellenfél volt, ami emberhátrányban sem adta fel, de ez nem volt elég végül a pontszerzéshez. 

Az első félidőben kisebb fölényben játszott a Juventus, de nem volt szerencséje, mert rögtön két cserét is végre kellett hajtania Andrea Pirlónak McKennie és Dybala sérülése után. A 9. percben Cristiano Ronaldo került nagyon közel a gólhoz egy fejessel, de a labda végül elszállt a keresztléc fölött, míg két perccel később Frabotta lövését védte a kapus. A Sassulónak nagy helyzete nem volt, és az első játékrészben leginkább azzal tűnt ki, hogy a 46. percben a VAR segítségével kiállították Massát, aki nagyon csúnyán, nyújtott lábbal csúszott oda Chiesa bokájának. A hosszabbítás végén még Kulusevski is próbálkozhatott még, de a befejezést elrontotta.

Az emberelőny miatt azt várhattuk volna, hogy a Juventus könnyedén nyeri majd meg a mérkőzést, de nem ez történt. A hazaiak szenvedtek, bár a támadások megvoltak. Az 51. percben végül ha nehezen is, de megszerezték a vezetést Danilo nagyon szép távoli lövéséből. Az emberhátrány nem zavarta a Sassuolót, és az 59. percben ki is tudott egyenlíteni. Defrel kapott meg egy lapos passzt, majd a kapu bal oldalába lőtte a labdát. A 67. percben Chiesa szerezhetett volna gólt, de lövése csak a bal kapufán csattant. A 74. percben Ronaldo kapott meccslabdát, de Consigli elképesztő bravúrral védte a portugál próbálkozását. A 82. percben csak összejött a vezetés a Juventusnak: Frabotta passzolt középre az éppen érkező Ramsey elé, aki senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. A torinóiaknak innentől kezdve már csak annyi volt a dolga, hogy megtartsák ezt az eredmény, de végül a 92. percben jött Ronaldo, és csak belőtt még egyet. Danilo rúgta előre a labdát a saját kapuja előtt állva, amivel megiramodott a portugál, és a kapus mellett közelről lőtt a hálóba.

Juventus – Sassuolo: 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Danilo (51.), Ramsey (82.), Ronaldo (90+2.) ill. Defrel (59.)
Sárga lap: Bonucci (13.), Bentancur (35.), Frabotta (71.), Kulusevski (79.) ill. Ferrari (17.)
Kiállítás: – ill. Obiang (45+2.)

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Benevento – Atalanta: 1-4
Genoa – Bologna: 2-0
Torino – AC Milan: 2-0

Vasárnap:
AS Roma – Inter: 2-2
Parma – Lazio: 0-2
Udinese – Napoli: 1-2
Verona – Crotone: 2-1
Fiorentina – Cagliari: 1-0
Juventus – Sassuolo: 3-1

Hétfő:
20:45 Spezia – Sampdoria

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: