Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: másodosztályú csapat ellen esett ki a Bayern München – Videóval

A Német labdarúgó Kupából mindössze egyetlen mérkőzés maradt hátra a legjobb 16 közé jutásért vívott harcban, mégpedig a másodosztályú Kiel és a Bundesliga éllovasa, a Bayern München összecsapása.

A találkozót a bajorok kezdték jobban és a 14. percben meg is lett az eredménye, ugyanis egy felívelt labdát fejelt kapura Thomas Müller, amit ugyan Gelios bravúrral hárítani tud, de pechére pont Serge Gnabry elé ütötte, a német támadó pedig a kapuba passzolta a vendégek vezetőgólját -amit egyébként leshelyzet előzött meg- (0-1). Ezt követően Müller kettőre növelhette volna a Bundesliga éllovasának előnyét, azonban közvetlen közelről fölé lőtt. Emellett viszont még több próbálkozása is volt a bajoroknak, de mindegyik elkerülte a hazaiak kapuját. Ennek pedig meg is lett a hátulütője, hiszen egy előre vágott labdával Bartels tudott elfutni, majd azt a kapuba vágta (1-1). A müncheniek ezután is tudott még kialakítani lehetőségeket az első játékrészben, viszont a gól elmaradt, így 1-1-es döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt azonnal góllal kezdi a Bayern, a kapu előterében kapott szabadrúgást a vendég gárda, amit Leroy Sané gyönyörűen tekert a kapuba (1-2). Két perccel később Kiel házi gólkirálya, Muhling előtt adódott nagy lehetőség, de a támadó fölé vágta a labdát. A második bekapott gólt követően a hazaiak felbátorodtak és több lehetőségük is adódott, azonban egyik sem volt ajtó-ablak helyzet, azonban a Bayern részéről is megvolt az esély a gólszerzésre, viszont egyik lövésből sem jött a harmadik mindent eldöntő találat. A rendes játékidő hosszabbításának utolsó pillanataiban ki tud egyenlíteni egy beadást követően a Kiel, Van den Bergh labdáját fejelte gyönyörűen a kapuba Wahl (2-2).

A hosszabbításban végig a bajoroknál volt a labda és több alkalommal is odakerültek a kapu előterébe, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kidolgozni a hősiesen küzdő hazaiak ellen, így jöhettek a büntetőrúgások. A tizenegyespárbajt a hazaiak bírták jobban, ők ugyanis mindegyiket értékesítették, míg a vendégeknél Marc Roca hibázott, ennek következtében hatalmas meglepetésre a Kiel jutott be a legjobb 16 közé.

Kiel – Bayern München 2-2 (1-1) – büntetőkkel 8-7
Játékvezető: R. Schroder, Helyszín: Holstein-Stadion (Kiel)
Gólszerzők: F. Bartels (37.), H. Wahl (90+4.) ill. S. Gnabry (14.), L. Sané (47.)

A 16 közé jutásért vívott mérkőzések:

December 22., Kedd:
Augsburg – Leipzig 0-3
Hoffenheim – Greuter Fürth (II.) 2-3 – büntetők után
Köln – Osnabrück (II.) 1-0
Ulm (IV.) – Schalke 04 1-3
Braunschweig (II.) – Borussia Dortmund 0-2
Dresden (III.) – Darmstadt (II.) 0-3
Elversberg (IV.) – Mönchengladbach 0-5
Union Berlin – Paderborn (II.) 2-3

December 23., Szerda:
RW Essen (IV.) – Düsseldorf (II.) 3-2
Wolfsburg – Sandhausen (II.) 4-0
Hannover 96 (II.) – Werder Bremen 0-3
Mainz – Vfl Bochum (II.) 2-3 – büntetők után
Vfb Stuttgart – Freiburg 1-0
Wehen (III.) – Regensburg (II.) 0-1 – büntetők után

Január 12., Kedd
Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 4-1