Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kiütéses győzelmet aratott a sereghajtó – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 18. fordulójának vasárnap délutáni programjában a sereghajtó Crotone számára élet-halál mérkőzés következett a tavalyi másodosztályú bajnok Benevento ellen…

 

Két tavaly még Serie B-s csapat egymás elleni összecsapásán a Crotone jókora meglepetésre 4-1-re kiütötte a csak hajrában szépítő Benevento csapatát. Még öt perc sem telt el a mérkőzésből, amikor a calabriai gárda megszerezte a vezetést egy Kamil Glikről bepattanó öngól jóvoltából. A korai találat megnyugtatta az egyébként az életéért küzdő sereghajtót, amely az első félóra végén legfőbb gólfelelőse, a nigériai Simy révén növelte tovább az előnyt. Nem sokkal a térfélcsere után a másodosztály elmúlt szezonjának gólkirálya ismételten eredményes volt Riviére gólpasszából, majd a második etap derekához érve Simy előkészítésé után a szerb Milos Vulic szerezte meg pályafutása első találatát a Serie A-ban. A padlóra küldött Benevento erejéből ezen a délutánon csupán egy becsületgólra futotta, melyet a csereként játékra jelentkező Iago Falque biztosított a “boszorkányok” számára.

Filippo Inzaghi csapata az Atalanta elleni vállalható négyes után ismét négyszer kapitulált, és négy forduló alatti három vereséggel némileg megrekedt a középmezőnyben. Ezzel szemben a Crotone egymást követő három zakó után újra javított, de egyelőre így sem tudtak elmozdulni az utolsó helyről.

Crotone – Benevento 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Glik (5. – öngól), Simy (29., 54.), Vulic (65.), ill. Falque (83.)

 

A 16. forduló eddigi eredményei

Lazio – AS Roma 3-0
Bologna – Hellas Verona 1-0
Torino – Spezia 0-0
Sampdoria – Udinese 2-1
Napoli – Fiorentina 6-0
Crotone – Benevento 4-1
Sassuolo – Parma 1-1

A 16. forduló további programja

Vasárnap:
18:00 Atalanta – Genoa (tv: Digi Sport 3)
20:45 Inter – Juventus (tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
20:45 Cagliari – AC Milan (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye