Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: fontos meccset nyert és tartja a lépést a Leipzig a Bayern Münchennel

Miután a Leverkusen kedd este nagy meglepetésre le tudta győzni a Dortmundot, szerdán már a Leipzigen és a Bayernen volt a sor a Bundesliga élmenői közül a 17. fordulóban.

A bajnokesélyesek közül a Bayern München az Augsburg otthonába látogatott, míg az RB Leipzig az idei szezon meglepetéscsapatát, az Union Berlint fogadta. A két mérkőzés bizonyos szempontból nagyon hasonló volt, ugyanakkor valahol mégis más. A Bayern és a lipcsei alakulat is simán tudott dominálni, messze több lehetőséget kidolgozva ellenfelénél. Ugyanakkor gála előadást nem tartott egyik nagyágyú sem: meg kellett szenvedniük a három pontért jól védekező ellenfeleikkel szemben.

A Bayern helyzete volt a könnyebb: a címvédő már a legelején büntetőhöz jutott, amit Lewandowski értékesített is. Onnantól pedig hogy megvolt az előny, már nem kellett erőlködnie a müncheni alakulatnak. Persze láttunk már olyat idén, hogy Hansi Flick legénysége a vezetés birtokában belealudt a mérkőzésbe – és ezúttal is közel álltak ehhez. A 76. percben Jensen révén ugyanis tizenegyest végezhetett el az Augsburg, de a csereként beállt finn játékos csak a kapufát találta el, így a Bayern végül be tudta húzni a győzelmet.

Lipcsében is egy kevés gólos, szenvedős összecsapás rajzolódott ki, ahol viszont a hazaiaknak nem sikerült hamar vezetéshez jutniuk. Sőt, ez a dominancia egészen a második félidő közepéig nem hozott számukra gólt. A 70. percben azonban Forsberg jóvoltából meglett a vezetés és ezzel együtt a három pont is, amivel továbbra is négy pontos a lemaradásuk az éllovas Bayern mögött. A magyarok közül Gulácsi végig védett a Leipzigben, Orbán a kispadról nézte végig a meccset, Szoboszlai pedig még mindig nem épült fel sérüléséből.

Volt viszont egy magyar Freiburgban is, akiről meg kell emlékezni: Sallai Roland ezúttal is ott volt a kezdőcsapatban és a 32. percben az ő góljával egyenlítettek ki. Végül egy óra jutott neki, csapata pedig pontot szerzett.

Augsburg – Bayern München 0-1
G.: Lewandowski (13. – büntető)

RB Leipzig – Union Berlin 1-0
G.: Forsberg (70.)

A 17. forduló eredményei

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 1-0
Mainz – Wolfsburg 0-2
Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 2-1
Hertha BSC – Hoffenheim 0-3
Schalke 04 – 1. FC Köln 1-2
Augsburg – Bayern München 0-1
Arminia Bielefeld – Stuttgart 3-0
Freiburg – Eintracht Frankfurt 2-2
RB Leipzig – Union Berlin 1-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása