Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kiesési rangadót bukott, végveszélyben a Schalke – videóval

Bár a negatív Bundesliga-rekordot elkerülte, még mindig kilátástalan helyzetben van a közelmúltban edzőt is váltó Schalke 04 csapata, amely a német bajnokság (Bundesliga) hétközi fordulójában szerda este igazi hatpontos kiesési rangadót vívott az 1. FC Köln ellen…

Az elmúlt hétvégi veresége után a Schalke 04 hazai környezetben szenvedett 2-1-es fiaskót az 1. FC Köln ellen. A gelsenkircheniek ugyan aktívabban indítottak a találkozót, jó darabig mindkét csapat számára legfeljebb kimaradt helyzeteket jegyezhettünk fel. Az első félóra végeztével aztán egy szöglet után megszerezte a vezetést a Köln, miután Drexler bejátszásából az idénybeli első gólját szállító hátvéd, Rafael Czichos talált be. A szünetre ennek a találatnak köszönhetően a “kecskék” mehettek 1-0-s előnnyel, de a folytatásban negyedóra sem kellett a Schalkénak az egyenlítéshez, és a kék-fehérek gyötrelmes szezonjának nagy felfedezettje, az amerikai Matthew Hoppe egy kipattanót értékesítve szerezte meg ötödik gólját az utolsó három meccsen belül. A hajrára egyre inkább fokozódott a házigazda fölénye, azonban hiába rohamoztak a második gólért, képtelenek voltak megszerezni a mindent eldöntő találatot, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a legvégére maradt a csattanó: a Köln a percekkel korábban csereként beálló 18 éves Jan Thielmann jóvoltából betalált és megnyerte a mérkőzést, végképp padlóra küldve ezzel a vendéglátókat.

A Schalkénél megmentőként kezelt visszatérő új igazolás Klaas-Jan Huntelaar egyelőre vádlisérüléséből kifolyólag még nem állhatott Christian Gross mester rendelkezésére.

Újabb vereségével a szezon felénél a sereghajtó Schalke hét ponttal van lemaradva az osztályozót jelentő 16. helyezéstől és nyolc egységre az utolsó bennmaradó pozíciót birtokló Kölntől.

Schalke 04 – 1. FC Köln 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Hoppe (57.), ill. Czichos (31.)

 

A 17. forduló eddigi eredményei

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 1-0
Mainz – Wolfsburg 0-2
Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 2-1
Hertha BSC – Hoffenheim 0-3
Schalke 04 – 1. FC Köln 1-2

A 17. forduló további programja

Szerda:
20:30 Augsburg – Bayern München
20:30 Arminia Bielefeld – VfB Stuttgart
20:30 Freiburg – Eintracht Frankfurt
20:30 RB Leipzig – Union Berlin

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye