Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: elkerülte a negatív rekordot a Schalke – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának szombat délutáni programjában a közel egy éve nyeretlen Schalke 04 együttese rendkívüli jelentőséggel bíró összecsapást vívott hazai környezetben…

Hihetetlen! A Schalke 04 végre újra mérkőzést nyert a Bundesligában, éppen akkor, amikor már csak egyetlen nyeretlen meccsre voltak a mindenkori – negatív – Bundesliga-csúcs beállításától. A kék-fehérek ráadásul jókora meglepetésre 4-0-ra tömték ki a Hoffenheim gárdáját a második félidei parádénak köszönhetően. A gelsenkircheni gárda első három gólját az amerikai Matthew Hoppe szerezte, aki egy húsz perces periódusban ért el klasszikus mesterhármast az első félidő végétől a második elejéig. A 19 éves légiós első góljait szerezte a bajnokságban, mindössze az ötödik fellépésén máris triplázott. Mindhárom találatát megelőzően a marokkói Amine Harit biztosította az előkészítést, aki aztán az utolsó tíz perchez érve saját maga alakította ki a 4-0-s végeredményét.

A gelsenkircheniek zsinórban a 30 nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodtak újra, hiszen legutóbb 2020. január 17-én a Borussia Mönchengladbach ellen győztek 2-0-ra. Ráadásul egyetlen meccsre voltak a Tasmania Berlin csapatának 31 meccses nyeretlenségi csúcsától, melyet még 1966-ban állítottak fel. Így tehát Damoklész kardja már nem lebeg többé a fejük felett, vajon elkezdik végre a felkapaszkodást?!

Schalke 04 – Hoffenheim 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Hoppe (42., 57., 63.), Harit (80.), ill.

 

A 15. forduló eddigi eredményei

Borussia Mönchengladbach – Bayern München 3-2
Freiburg – 1. FC Köln 5-0
Bayer Leverkusen – Werder Bremen 1-1
Mainz – Eintracht Frankfurt 0-2
Schalke 04 – Hoffenheim 4-0
Union Berlin – Wolfsburg 2-2

A 15. forduló további programja

Szombat
18:30 RB Leipzig – Borussia Dortmund (tv: Sport 2)

Vasárnap
15:30 Augsburg – VfB Stuttgart (tv: Sport 2)
18:00 Arminia Bielefeld – Hertha BSC (tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye