Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hazai győzelmével a negyedik helyre zárkózott a Paks

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) első 2021-es fordulójában a Ferencváros döntetlenje és a Fehérvár kiütéses sikere után a vasárnapi játéknapon újabb három mérkőzést rendeztek meg…

 

A nap első mérkőzésén a Budafok és az MTK Budapest rendkívül eseménydús mérkőzést vívott egymással, a vendégek kétszer is lépéselőnybe kerültek, végül a 2-2-es döntetlen révén kénytelenek voltak megelégedni az egy ponttal. Schön Szabolcs mindössze két perc után vezetéshez juttatta a kék-fehéreket, de négy minutummal később Skribek Alen révén máris érkezett a budafoki válasz. A játékrész felén túl Varga Roland megszerezte első gólját új csapata színeiben, újra előnyhöz juttatva az MTK-t. A szünet után erre is volt azonban felelet: a Budafok Fradiból érkező új szerzeménye, Csonka András egyenlített, így nem hirdettek győztest a mérkőzésen. A 22. kerületiek nem tudtak elmozdulni a kieső zónából, míg az MTK képtelen volt jobban felzárkózni az első két helyezettre.

Budafok – MTK Budapest 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Skribek (6.), Csonka (53.), ill. Schön (2.), Varga R.(27.)

A 2020-as esztendőt sorozatban három vereséggel záró Paks csapata javított és 2-1-re legyőzte azt az utolsó Diósgyőrt, amely a szerdai pótolt mérkőzése alkalmával megverte a Ferencvárost. A visszatérő Böde Dániellel felvértezett tolnaiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, hiszen Papp Kristóf és Bertus Lajos egyaránt eredményes tudott lenni a szünet előtt. A fordulást követően bár egyre több ígéretes próbálkozása volt a vendégeknek, a csereként játékra jelentkező északmacedón Mirko Ivanovski tizenegyese révén csak a szépítésre futotta erejükből. A Paks ezzel visszafoglalta az előkelő negyedik helyezést, a Diósgyőr maradt az NB I sereghajtó pozíciójában.

Paks – Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Papp K. (33.), Bertus (44.), ill. Ivanovski (70. – büntetőből)

Ugyancsak izgalmas csatát hozott két, a mezőny második felében tanyázó csapat egymás elleni összecsapása, a Budapest Honvéd és a Zalaegerszeg végül szintén 2-2-re végzett egymással. Az első játékrészben annak ellenére, hogy a Zete veszélyeztetett többet, mégis csak a Honvéd szerzett gólt, a 28. percben Hidi Patrik juttatta előnyhöz a piros-feketéket. A folytatásban is sokáig meddőnek bizonyult Boér Gábor csapatának egyre inkább fokozódó mezőnyfölénye, és már-már úgy tűnt, hogy a zalai focisták be vannak oltva góllövés ellen, amikor a meccs utolsó harmadába fordulva Szépe János és Bedi Bence góljaival megfordították a mérkőzés állását. Sokáig mégsem örülhettek, ugyanis a 77. percben Gazdag Dániel tizenegyesből válaszolt.

Budapest Honvéd – Zalaegerszeg 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Hidi (28.), Gazdag (77. – büntetőből), ill. Szépe (67.), Bedi (75.)

A 17. forduló eredményei

Kisvárda – Mezőkövesd 0-0
Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1
Újpest – MOL Fehérvár 0-5
Budafok – MTK Budapest 2-2
Paks – Diósgyőri VTK 2-1
Budapest Honvéd – Zalaegerszeg

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye