Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bombaüzletet hajtott végre a Sevilla – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a Sevilla csapata a kedd esti órákban bejelentette új csatára érkezését, aki hosszú éveken át Olaszországban szerepelt…

A spanyol bajnokságban (La Liga) negyedik helyen tanyázó Sevilla együttese a kedd esti órákban megerősítette, hogy 2024-ig érvényes szerződést kötött az Atalanta csapatát elhagyó Alejandro Gómezzel, miután a rutinos argentin játékos a bergamóiaknál edzésen kitört balhéja miatt kegyvesztetté vált, és mindenképpen a januári távozás mellett döntött.

A 32 éves irányító 2014 óta nélkülözhetetlen alapembere volt az Atalanta együttesének, és teljesen elképzelhetetlen volt a kihagyása, mostanra azonban végzetesen megromlott a viszonya edzőjével, így távoznia kellett a klubtól. Gómez tavaly decemberben ugyanis egy edzésen rátámadt Gian Piero Gasperinire, az eset után pedig elengedését kérte a vezetőségtől, amely a csapaton belüli kezelhető viszony fenntartása érdekében azonnal elkezdte keresni a lehetőségeket az értékesítésére.

Gómez 2014 óta több mint 200 bajnoki meccset játszott a Nerazurri színeiben, legjobb idényében a 2016-2017-es kiírásban 16 gólt szerzett, a tavalyi szezonban pedig a Serie A assziszt királya volt 16 előkészítésével. A tapasztalt labdarúgó minden sorozatot figyelembe véve 252 mérkőzésen 59 gólt és 71 gólpasszt jegyzett klubjában, és ott tartózkodása idején a Serie A teljes mezőnyében ő regisztrálta a legtöbb előkészítést. A közelmúltban többek közt a Juventus és az Inter is érdeklődést tanúsított iránta az olasz sztárcsapatok közül, de az Atalanta mindenképpen külföldre akarta eladni őt.

A rutinos játékos a bergamói egylet előtt Európában a Catania (2010-2013) és az ukrán Metalist Harkiv (2013-2014) alkalmazásában állt.

A korábban kiszivárgott információk szerint az andalúziaiak csupán 5.5 millió eurót fizettek a klasszis Gómezért, ami bizonyos feltételek teljesülése esetében még további 2.5 millió euró bónusszal emelkedhet.