Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett új edzőjével az AS Roma – sajtóhír

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az AS Roma vezetősége gőzerővel keresi az új edzőjét, miután a közelmúltban a “farkasok” két fájó vereséget is elszenvedtek, amikor rendkívül simán vesztették el a Lazio elleni derbit, majd néhány nappal később óriási meglepetésre az Olasz Kupától is búcsúztak

 

Az olaszországi átigazolási hírekkel foglalkozó Calciomercato portálja szerint a portugál Paulo Fonseca utódját kereső AS Roma vezetősége már előszerződést kötött a következő szezontól a másfél éve munkanélküli Massimiliano Allegrivel. A livornói származású tréner a hírek szerint évente 4.5 millió eurós fizetést kaphat a fővárosban, amennyiben valóban életbe fog lépni a szerződtetése.

Mint ismeretes, az 53 esztendős olasz szakember 2019 nyarán öt év után távozott a Juventus kispadjáról, miután hiába nyert minden évben bajnoki címet az együttessel, a Bajnokok Ligája sorozatában vele is csak két elvesztett fináléig jutottak. Allegri azóta munkanélküli, kihagyott már másfél szezont, és bár időről időre rendre felmerül a neve egy-egy csapatnál, még mindig nem kötelezte el magát sehova. Egyelőre ez a mostani előszerződés is legfeljebb annyit jelent, hogy a Roma bebiztosította, hogy Allegri a következő szezonra a beleegyezésük nélkül máshová nem kötelezheti el magát, de a csapatnál való székfoglalását egyelőre azért még talán nem érdemes biztosra venni.

A “farkasok” 19 forduló után 11-4-4-es mérleggel a harmadik helyen állnak az olasz bajnokság (Serie A) aktuális kiírásában, még úgyis, hogy a táblázat első felében helyet foglaló együttesek ellen messze nekik a legrosszabb a mérlegük.