Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ben kötött ki a legnagyobb ecuadori tehetség – HIVATALOS

Annak ellenére, hogy a Manchester United gárdája is hosszú hetek óta forródróton volt a megszerzéséért, talán némi meglepetésre, mégis a Brighton & Hove Albion csapatát választotta a fiatal tehetség…

 

A Brighton & Hove Albion együttese a hétfői napon jelentette be, hogy leigazolta az általuk már ugyancsak régóta kiszemelt ecuadori tehetséget, Moisés Caicedót a “vörös ördögök” orra elől.

A 19 esztendős középpályás immár hat éve az Independiente del Valle csapatában nevelkedett, a korosztályos együttesek végig járását követően 2019 óta rendszeresen tagja az első csapat keretének. Caicedo részese volt a történelmi sikert elérő gárdának, amikor az ecuadori klub fennállása első nemzetközi kupáját hódította el 2019-ben a dél-amerikai kontinens második számú sorozatának számító Copa Sudamericana megnyerésével. Továbbá ugyancsak Libertadores-kupa-győztesnek is mondhatja magát az U20-as korosztályban 2020-ból.

A tinédzser Caicedo 2020-ban már Ecuador felnőtt válogatottjában is debütálhatott, egyelőre négy fellépéssel bír a címeres mezből, de bizonyára az évek során ez még a sokszorosára fog nőni, mert sokak szerint akár a valaha volt legjobb ecuadori futballista is lehet belőle.