Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derbi: szurkolók nélkül nem ugyanaz

Két rossz formában lévő csapat találkozott a derbin. A Fradi egyelőre nem tudja azt a lehengerlő és eredményes játékot hozni, mint ősszel, míg az Újpest a kiesés elől menekül. Az őszi meccsükkel ellentétben ezt a találkozót nézők nélkül kellett lejátszani.

Ezt a rányomta bélyegét a mérkőzésre is, mert a két csapat nem oktatófilmbe illő első félidőt hozott. A labda a Fradinál volt többet, azonban az Újpestnek volt több helyzete, még akkor is ha azok nem voltak komoly helyzetek.
Az első félidőben szinte csak egyszer veszélyeztettet, akkor viszont egy akción belül háromszor is, végül Isael juttatta a labdát az újpesti kapuba. Ezen kívül az újpesti csatár Tallo szenvedését és hiszijeit nézhettük. Az elefántcsontparti támadó vagy a Fradi védőivel vagy Iványi Zoltán játékvezetővel veszekedett.

A második félidő egy újpesti szempontból demoralizáló jelenettel indult, Isael szögletét Tallo a saját kapujába csúsztatta. Ezután érezhető volt, hogy a vendég csapat csak a mérkőzés végét várja. A második félidőben néhány perc amikor az Újpest megtudta tartani a labdát, de helyzetet csak ritkán tudtak kialakítani, gólt pedig nem tudtak szerezni. A 76. percben a Ferencváros játékosai szinte lemásolták az első góljukat, ezúttal Uzuni vette be Banai kapuját. Az albán játékos sorozatban negyedik mérkőzésén talált be.
A 90. percben Vécsei megpattanó lövése volt a kegyelem döfés. A Ferencváros 2014-ben rúgott legutóbb 4 gólt egy Derbin, akkor 4-1-re nyertek hazai pályán.

A Ferencváros kihasználta a Fehérvár botlását és 13 pontos előnnyel várhatja a hétvégi rangadót a rivális ellen.

Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)
Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Vezette: Iványi Z.
Gólszerzők:ill. Isael (25.), Tallo (47.- öngól), Uzuni (76.), Vécsei (90.)
Sárga lapok: Koutroumpis (5.), Tallo (27.), Kastrati (80.) ill.
Kiállítva:ill.

Újpest: Banai – Pauljevic (Kastrati 70.), Koutroumpis, Baosic, Antonov (Katona 89.) – Csongvai, Onovo – Simon (Mucsányi 62.), Mitrovic (Szakály 62.), Stieber (Beridze 62.) – Tallo
Vezetőedző: Michael Oenning

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Lovrencsics 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic 80.)- Somalia (Vécsei 80.), Kharatin – Isael, Nguen, Uzuni – Baturina (Sigér 64.)
Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Két 2021-ben még nyeretlen csapat találkozott a 19. forduló másik esti találkozóján. A Zalaegerszeg két döntetlent játszott az idei évben, míg a Budafok két döntetlen mellett kikapott a Ferencvárostól (elmaradt találkozójukat pótolták). A két csapat a 8. fordulóban találkozott egymással először az NB I-ben, akkor a Budafok idegenben 3-1-re tudott nyerni. Most annak tudatában léphettek pályára, ha nyernek és a Derbin érvényesül a papírforma és nyer a Ferencváros, akkor elléphetnek a kiesőhelyről.

Az első félidőben több helyzete volt a vendég csapatnak, azonban a gólt a hazaik szerezték.
Egy lövés után a felső lécről elvágódó labdát Zsóri Dániel lőtt közvetlen közelről a kapuba.

A második félidőben állva hagyta ellenfelét a Budafok. Előbb egy büntetőből volt eredményes Kovács Dávid, majd pár perccel később egy remek lövéssel megszerezte második gólját is a hazaiak csapatkapitánya.
Később magára talált a Zalaegerszeg, de ekkora már túl nagy vagy volt a hátrányuk. A 80. percben végül összejött a szépítés, Lesjak szerzett Zsóriéhoz nagyon hasonló gólt.

Győzelmével a Budafok ellépet a kieső helyről.

Budafoki MTE – Zalaegerszegi TE 3-1 (1-0)
Helyszín: Budapest, Promontor utcai Stadion Vezette: Nadó-Szabó S.
Gólszerzők: Zsóri (39.), Kovács (49.- büntetőből, 52.) ill. Lesjak (80.)

A 19. forduló további eredményei

Kisvárda – MTK Budapest 0-2
MOL Fehérvár – Mezőkövesd 0-0
Puskás Akadémia – Diósgyőri VTK 2-0
Budapest Honvéd – Paks 1-1

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye