Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Ismét kikapott hazai pályán a Liverpool! – videóval

A régi formájához egyre jobban visszatérő Liverpool ezúttal a kiesés elől menekülő Brightont fogadta. Jürgen Klopp legénysége viszont ismét a gyengébbik arcát mutatta, ezt pedig a “Sirályok” ki tudták használni. A másik mérkőzésen a West Ham Jesse Lingard vezérletével tudott nyerni az Aston Villa otthonában.

Nem sok helyzetet hozott a Liverpool és a Brighton összecsapásának első félideje, konkrétan egyik fél sem jutott el kaput eltaláló lövésig. A 2. percben Salah került nagy helyzetbe, de az egyiptomi támadó csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát, majd a játékrész derekán Burn előtt adódott komoly lehetőség, a védő viszont rosszul találta el a játékszert. A második játékrész elején aztán előnybe került a Brighton Alzaténak köszönhetően, 0-1! Ezt követően ugyan próbált nagyobb fokozatra kapcsolni a Liverpool, de hiányzott az átütőerő Jürgen Klopp csapatából, a vendégek pedig több kontrával is veszélyeztetni tudtak. Az állás végül nem változott, így a Liverpool sorozatban második hazai mérkőzését veszítette el, hátránya pedig 7 pontra nőtt az éllovassal szemben

Liverpool – Brighton 0-1 (0-0)
Helyszín:
Anfield Road Vezette: K. Friend
Gólszerző:-
ill. Alzate (56.)

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

Ugyan több helyzetett dolgozott ki az első játékrészben a West Ham United, a lövések minőségében az Aston Villa járt előrébb. Hiába tudott azonban több komoly lehetőséget kidolgozni a hazai gárda, a szünetre 0-0-s állással vonulhattak a felek. A második játékrész elején aztán gyorsan ellépett két góllal a West Ham. Az 51. percben Soucek, majd 5 minutummal később a nemrég igazolt Lingard is betalált. Előnyét őrizni is tudta a londoni gárda, egészen a 81. percig, amikor Watkins összehozta a szépítést. Nem sokáig volt azonban szoros az állás, ugyanis 2 perccel később Lingard ismét feliratkozott az eredményjelzőre. Sikerével továbbra is tapad a top4-re David Moyes legénysége.

Aston Villa – West Ham 1-3 (0-0)
Helyszín: Villa Park Vezette: A. Madley
Gólszerzők: Watkins (81.) ill. Soucek (51.), Lingard (56., 83.)

A mérkőzés összefoglalója:

A 22. forduló eredményei és további programja:
Szerda:
Burnley 0-2 Manchester City
Fulham 0-2 Leicester City
Leeds United 1-2 Everton
Aston Villa 1-3 West Ham United
Liverpool 0-1 Brighton
Csütörtök:
21:00 Tottenham – Chelsea (Tv: Digi Sport 1)
A bajnokság aktuális állása:
A góllövőlista állása: