Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kiesőjelölt verte hazai pályán a Gladbachot – videóval

A délutáni eseménydús mérkőzéseket követően a kora esti órákban a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős Borussia Mönchengladbach egyesülete az 1. FC Köln csapatát fogadta a német bajnokság (Bundesliga) 20. fordulójában…

Hatalmas meglepetésre a kieső zóna előteréből menekülő 1. FC Köln gárdája idegenben 2-1-re legyőzte az élcsoportot üldözni vágyó Borussia Mönchengladbach gárdáját a szombati játéknapon. A “kecskék” mindössze három perc elteltével sokkolták a házigazdákat Elvis Rexhbecaj találata jóvoltából, ám mégsem örülhettek sokáig, mert az első negyedóra végeztével Stindl előkészítéséből Florian Neuhaus egyenlítette ki a mérkőzés állását egy jól sikerült átlövésből. A korai gólváltás után a Gladbach bár mezőnyfölényben játszott, a második gólt képtelen volt bevinni, a Köln magabiztosan tartotta magát, így 1-1-re álltak a csapatok a félidőben. Akárcsak az első játékrész kezdetén, úgy a második félidő elején ismét az idényben korábban csupán egyetlen alkalommal eredményes Elvis Rexhbecaj tudott betalálni egy labdaszerzést követően, aki így másodszor is előnyhöz juttatta a kölnieket. Marco Rose együttese a hátralévő játékidőben pedig hiába próbálkozott, kevés érdemi lehetőséget tudott kialakítani, a Köln pedig biztosan őrizte meg minimális előnyét egészen a lefújásig, mellyel a számukra életbevágó fontosságú három pontot gyűjtöttek be házon kívül.

Vereségével a Mönchengladbach képtelen volt feljebb kapaszkodni a hetedik helyről, míg újabb három pontjával a négy fordulón belül harmadszor diadalmaskodó Köln immár négy egységgel előzi meg az osztályozós Bielefeldet a számukra megnyugvást jelentő 14. pozícióban.

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Köln 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Neuhaus (16.), ill. Rexhbecaj (3., 55.)

 

A 20. forduló eddigi eredményei 

A 20. forduló további programja

Vasárnap:
15:30 Hoffenheim – Frankfurt (Tv: Sport 2)
18:00 Bielefeld – Werder Bremen (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye