Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar gól a Bundesligában

Az előző napi Hertha – Bayern találkozó után, a Mainz egy verhető ellenféllel szemben próbálkozhatott meg a zárkózásra, míg az Bayern üldöző csapatokra is fontos mérkőzés várt.

Sorozatban két bajnoki vereség és egy fájdalmas kupa kiesés után, nem bízta véletlenre a Leverkusen a Stuttgart elleni találkozót. Demirbay duplájával, már fél óra után meg volt a megnyugtató előny.
A második félidőben nem volt annyira domináns a Bayer. A félidő elején össze is jött a Stuttgartnak a szépítés Kalajdzic révén, azonban pár perc múlva Bailey visszaállította a két gólos különbséget.
A 68. percben a Leverkusen 17 éves középpályása, Florian Wirtz is betalált, amit megint Kalajdzic kozmetikázott. A 84. percben beállt a Bayerbe a friss szerzemény Gray is, aki három perccel később góllal ünnepelte a debütálását.

Bayer Leverkusen – VFB Stuttgart 5-2 (2-0)
Helyszín: Leverkusen, BayArena Vezette: S. Jablonski
Gólszerzők: Demirbay (18., 31.), Bailey (56.), Wirtz (68.), Gray (87.) ill. Kalajdzic (50., 77.)

Még el sem kezdődött a találkozó, számunkra magyaroknak máris volt egy jó hír. Szalai Ádám majdnem egy év után újra a kezdőben kapott helyet a Bundesligában. Utoljára 2020 február 23-án kezdett a német bajnokságban.
A Mainz nagyon helyzetben van a bajnokságban, minden egyen bajnoki pontra szükségük van.
A hazaiak meg is szerezték a vezetést, Niakhate büntető-góljával, ez a gól is bőven elég volt a vezetés megtartásához, mivel a fővárosi csapat teljesen veszélytelen a kapura az első játékrészben.
A második félidőben, már több helyzetük volt, de Schlotterback kiállítása miatt az 55. perctől emberhátrányban játszottak. Még így is az Union irányított a második félidőben, azonban gólt, már nem született a találkozón. Szalai Ádám 80 percet játszott.

Mainz – Union Berlin 1-0 (1-0)
Helyszín: Mainz, Opel Arena Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők: Niakhate (22.- büntetőből) ill.
Kiállítva:ill. Schlotterback (55.)

Ahogy haladtunk előre a mérkőzésen, úgy lett egyre meggyőzőbb a Leipzig főlénye. A mérkőzés elején, még volt néhány lehetősége a hazai csapatnak, de később ezek szinte teljesen eltűntek. Ráadásul a Schalke-játékosok szempontjából demoralizáló pillanatban, az első félidő utolsó másodperceiben szerezte meg a vezetést a Lipcse, Mukiele góljával, aki a Bundesligában ezen a találkozón debütáló Mustafit előzte meg.
A második félidőben nagyon sokáig dolgozott a Leipzig a különbség megduplázásán, ami a 73. percben sikerült is Sabitzernek. A Leipzig nem állt le és ennek meglett az eredménye. A 87. percben Orbán is betalált ezzel megszerezte csapata harmadik gólját a találkozón, illetve önmaga harmadik találatát a szezonban. Sabitzer lecserélése után, Gulácsi csapatkapitányként fejezte be a találkozott.
A Mainz győzelmével a Schalke még közelebb került a másodosztályhoz.

Schalke 04 – RB Leipzig 0-3 (0-1)
Helyszín: Gelsenkirchen, Veltins Arena Vezette: M. Petersen
Gólszerzőkill. Mukiele (45.+3), Sabitzer (73.), Orbán (87.)

A Bundesliga 20. fordulójának eredményei és további programja:
Péntek:
Hertha Berlin 0-1 Bayern München
Szombat:
 Augsburg – Wolfsburg 0-2
Freiburg – Borussia Dortmund 2-1
Bayer Leverkusen – Stuttgart 5-2
Mainz – Union Berlin 1-0
Schalke – RB Leipzig 0-3
Mönchengladbach – Köln (Tv: Sport 2)
Vasárnap:
15:30 Hoffenheim – Frankfurt (Tv: Sport 2)
8:00 Bielefeld – Werder Bremen (Tv: Sport 2)

A Bundesliga állása

A góllövőlista élmezőnye