Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubvilágbajnokság: Gignac kiejtette a Libertadores-kupa-győztest

A Katarban zajló klubvilágbajnokság vasárnapi játéknapján a múlt hétvégén a Libertadores-kupa döntőjét megnyerő brazil Palmeiras csapata, valamint a csütörtöki elődöntőt sikerrel megvívó mexikói Tigres UANL találkozott egymással az első elődöntőben…

Az előzetes esélyekhez képest mindenképpen meglepetésre a Tigres UANL 1-0 arányban felülmúlta a Palmeiras csapatát, és jutott be elsőként a klubvilágbajnokság döntőjébe. A mexikói gárda már a találkozó elejétől aktívabban játszó, mint az enerváltnak tűnő brazil együttes. A Tigres már az első félidőben is többször közel állt a vezetés megszerzéséhez, a veterán Gignac több alkalommal is komolyan próbára tette Weverton kapus képességeit, aki azonban becsülettel állta a sarat. A szünet után röviddel viszont a Luan szabálytalansága miatt megítélt büntető André-Pierre Gignac már védhetetlenül lőtte a hálóba, előnyhöz juttatva az övéit. Percek alatt egyenlíthetett volna a semmiből a Palmeiras, de találatukat les miatt érvénytelenítették. A hajrában a brazil gárda egyre nagyobb nyomást helyezett a Tigres kapujára, de a lehetőségek mind kimaradtak, képtelenek voltak az egyenlítésre.

A csütörtökön esedékes fináléban a Tigres ellenfele a hétfői Bayern-Al Ahly elődöntő nyertese lesz.

Palmeiras (brazil) – Tigres UANL (mexikói) 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Gignac (54. – büntetőből)

A két negyeddöntő vesztese a vasárnapi napon megmérkőzött egymással a klubvilágbajnokság ötödik helyéért. A helyosztót a házigazda Al Duhail csapata tulajdonképpen végig vezetve nyerte meg a dél-koreai Ulsan Hyundai ellen. Az ázsiai egylet a második játékrész derekánál ugyan kiegyenlített, négy percre rá viszont már ismét a katariaknál volt az előny, és többször nem is engedték ki a kezükből.

Ulsain Hyundai (dél-koreai) – Al Duhail (katari) 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Yoon Bit-Garam (62.), ill. Junior (21.), Muntari (66.), Almoez (82.)

A hatcsapatos klubvilágbajnokság mezőnyéhez utoljára a Libertadores-kupa-győztes brazil Palmeiras csapata csatlakozott. Az európai kontinenst a tavalyi BL-győztes Bayern München csapata képviseli, Afrikából az ottani BL-t megnyerő egyiptomi Al Ahly csapata jutott el a tornára, az AFC Ázsiai Bajnokok Ligája-sorozat végső győzteseként a dél-koreai Ulsan Hyundai együttese is szerepel, Észak-Amerikát pedig a CONCACAF BL-t megnyerő mexikói Tigres UANL képviseli a seregszemlén. Az öt földrész bajnoka mellett a házigazdaként a katari Al Duhail csapata egészíti ki a mezőnyt.

A klubvilágbajnokság további programja

Elődöntő

Bayern München (német) – Al Ahly (egyiptomi) február 8., hétfő, 19:00

A 3. helyért

Palmeiras (brazil) –  Bayern München (német)/Al Ahly (egyiptomi) vesztese február 11., csütörtök, 16:00

Döntő

Tigres UANL (mexikói) – Bayern München (német)/Al Ahly (egyiptomi) győztese február 11., csütörtök, 19:00