Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern megerősítette a Lipcse védőjének érkezését

Lezárulni látszik a hosszú ideje több sztárcsapat által üldözött hátvéd átigazolási kálváriája, ugyanis a Bayern München sportigazgatója elárulta, hogy a következő szezontól náluk fog játszani az RB Leipzig kiválósága…

A Bayern München sportigazgatója, Hasan Salihamidzic péntek este a Bild érdeklődésére megerősítette, hogy az RB Leipzig kiváló hátvédje, Dayot Upamecano nyáron a friss klubvilágbajnok bajor gárdához fog igazolni:

“Meg tudom erősíteni az üzletet, és ennek nagyon örülünk a Bayernnél. Hónapok óta nagyon intenzív és profi tárgyalásokat folytattunk Dayottal és az ügynökével, Volker Struthtal.”

A 22 esztendős középső védő 2017 januárjában a Red Bull Salzburgból igazolt Lipcsébe, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik együttese három évvel ezelőtt, 10 millió euróért vásárolta meg a testvércsapattól. Upamecano a 2019–2020-as idényben 29, összességében pedig már több, mint 100 tétmeccsen lépett pályára a lipcsei klub alkalmazásában. Ebben az évadban 26 tétmeccsen egy gól és egy gólpassz a mérlege, és a lipcseiek betonbiztos hátsó alakzatának meghatározó szereplője.

Megszerzése óta gyakorlatilag kirobbanthatatlan a csapat összeállításából, és a német szakértők is rendszerint szuperlatívuszokban értékelik teljesítményét, napjainkban már rendszerint a világ legjobb védői között emlegetik a nevét.

A kiszivárgott lapinformációk szerint a háromszoros francia válogatott hátvédért a Bayern kifizeti a szerződésében rögzített 40 millió eurós kivásárlási árat, és öt évre szóló megállapodást kötnek vele.

Upamecanót az elmúlt hónapok során számtalan topcsapattal hírbe hozták, a Lipcsénél pedig már felkészültek a távozására, és állítólag megállapodtak a lehetséges utódjával.