Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Sajnálom Gattusót, de győzni megyünk…”

Az olasz bajnokság (Serie A) 22. fordulójának legjobban várt mérkőzésén szombat este a több sebből vérző Napoli együttese a címvédő Juventust látja vendégül a Stadio Diego Armando Maradonában…

 

A két csapat közti évtizedes rivalizálást tovább fokozta az őszi le nem játszott találkozó körüli botrány, most pedig még inkább extra töltetet adhat a találkozónak, hogy két 2006-os világbajnok, pályája elején álló fiatal tréner először nézhet farkasszemet egymással. Andrea Pirlo (Juventus) és a Gennaro Gattuso (Napoli) megannyi éven át játszott egymás mellett az AC Milan és az olasz válogatott középpályáján. Már csak ezért is fura most a helyzet, mert a csapattól kétmeccses ultimátumot kapó Gattuso vereség esetén minden bizonnyal elveszíti az állását, melyet közvetve éppen egykori pajtása okozhat.

“Ez a munkánk része. Néha előfordul, hogy menesztenek. Sajnálom Gattusót, de nekem is megvannak a magam problémái. Azért megyünk, hogy nyerjünk és a legjobbunkat nyújtsuk”

– jegyezte meg a torinói gárdát irányító Pirlo, aki a mérsékelt idénykezdést követően összekapta csapatát, bejutottak az Olasz Kupa döntőjébe, és az utolsó három bajnokijukat megnyerve már harmadikok a Serie A-ban.

Eközben a hatodik helyen tanyázó Napoli csapatánál Gattuso boldogulását finoman szólva sem könnyítette meg az elmúlt időszakban, hogy a csapat nyári rekordigazolásaVictor Osimhen sérülés és vírusfertőzés okán hónapokra kiesett. Továbbá egy kellemetlen bokasérülés miatt a gólfelelős Dries Mertens szolgálatait már ugyancsak hetek óta nélkülözik, a csapatkapitány Lorenzo Insigne szintén nem volt százszázalékos mostanság, Fabián Ruíz frissen tért vissza a koronavírusból, viszont Kalidou Koulibaly és Faouzi Ghoulam pozitív koronavírus-tesztje miatt ugyancsak kiesett.