Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a Honvéd új edzőjét – HIVATALOS

Ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk, a Budapest Honvéd együttese a hétfő délutáni órákban felmentette a vezetőedzői posztról Pisont Istvánt, és nem sokkal később már az új trénert is megnevezték…

 

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) elmúlt fordulójában elszenvedett vereségével kieső helyre süllyedő Budapest Honvéd csapatának újdonsült vezetőedzője nem más, mint Horváth Ferenc lesz a továbbiakban.

Az elmúlt másfél idényt teljes egészében kihagyó szakember neve már Bódog Tamás decemberi menesztése után szóba került a kispestieknél, akkor azonban még előbb átmenetileg, majd hosszabb távon is bíztak Pisont Istvánban, aki a továbbiakban is a klub kötelékében fog dolgozni, ezúttal Horváth veheti át a stafétát.

“Feritől azt várjuk, hogy feltüzelje a csapatot annak érdekében, hogy elkerüljünk a kieső helyről” – mondta Kun Gábor a Budapest Honvéd ügyvezetője.

A 47 éves szakember edzői pályafutása során többek közt a Kecskemét, a Paks, a Videoton, a Diósgyőr, a Balmazújváros és a Haladás kispadján tűnt fel, utóbbi kettővel kiesett az élvonalból, fővárosi csapatot pedig még sosem irányított. Horváth eddig 164 NB I-es mérkőzésen ülhetett le a kispadra.

“A célok nagyon egyszerűek és szemmel láthatóak, hiszen a Honvéd jelenleg a vonal alatt helyezkedik el a tabellán, a cél pedig, hogy minél hamarabb a vonal fölé kerüljön a csapat és ott is maradjon a bajnokság végéig. Azt gondolom, hogy ehhez sokkal szenvedélyesebb futballra lesz szükség, erre fogunk törekedni”

– jegyezte meg székfoglalójában az új tréner, aki szombaton a bajnoki címvédő és toronymagas listavezető Ferencváros ellen debütálhat a csapatnál.