Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Ezúttal nem tudott felállni kétgólos hátrányból a Bayern München! – videóval

100. egymás elleni Bundesliga mérkőzését vívta a Frankfurt és a Bayern München. Az Eintracht kiváló formában várta az összecsapást, hiszen 2021-ben a megszerezhető 24 pontból 22-őt begyűjtöttek. Az első játékrészben sikerült is ellenfelük fölé nőniük és két góllal elléptek, ám a második félidőre egy jóval veszélyesebb Bayern jött ki. Hansi Flick csapatának azonban csak a szépítés jött össze, így elszenvedték szezonbeli 3. vereségüket.

A bajoroknál számos hiányzóval kellett számolnia Hansi Flicknek, de a hazaiak sem a legerősebb kezdőjüket tudták felküldeni, ugyanis a 18 gólos André Silva sem léphetett pályára hátsérülés miatt. Ennek ellenére nagyon jól kezdte a mérkőzést a Frankfurt gárdája, amely fölényben futballozott a Bayern Münchennel szemben.  Már a 4. percben Younes nagy helyzetbe került, ezt viszont még megúszták a vendégek. A 12. minutumban viszont már nem tudtak mit tenni. Kostic tört be a szélen, beadása pedig Kamadát találta meg, aki a hálóba passzolt, 1-0! Ezt követően sem vett vissza a tempóból a Frankfurt, aminek a 31. percben meg is lett az eredménye. Kamada visszatett labdájára Younes érkezett, majd betört a 16-on belülre, ezt követően pedig védhetetlenül kilőtte a felső sarkot, 2-0! A 34. percben Trapp nagy bravúrjára volt szükség, miután az egyik védőjéről majdnem a saját kapujába pattant a labda. A második gól után felébredt a Bayern, de Trapp jól állta a sarat velük szemben, sőt a félidő végén Neuer bravúrjára volt szükség, hogy ne nőjön tovább a különbség.

A második játékrészben jóval nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Bayern, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Az 53. percben Sané bolondította meg a védőket, majd a középre tett labdáját Lewandowski pofozta a hálóba, 2-1! A 70. minutumban ismét Sané villant, de a beadását Coman nem tudta gólra váltani. Hansi Flick csapata ugyan végig nagy nyomás alatt tartotta a hazaiakat a második 45 percben, de a Frankfurt jól állt a lábán. A 88. percben Musiala fejelhetett igen üresen, de a kísérlete elkerülte Trapp kapuját. A 90. percben Kostic lezárhatta volna a mérkőzést egy kontrát követően, de Neuer hatalmas bravúrt mutatott be. Összességében hiába nyomta meg keményen a második félidőt a Bayern, ezúttal nem tudtak felállni kétgólos hátrányból és előnyük két pontra csökkenhet az RB Leipzig előtt.

Eintracht Frankfurt – Bayern München 2-1 (2-0)
Helyszín:
Deutsche Bank Park Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők:
Kamada (12.), Younes (31.) ill. Lewandowski (53.)
Sárga lapok:
Rode (56.), N’Dicka (90+1.) ill.
Kiállítás: -ill.-

Frankfurt: Trapp – N’Dicka, Hinteregger, Tuta – Kostic, Hasebe, Rode (Ilsanker 68.), Toure – Younes (Barkok 74.), Kamada (Zuber 90+3.) – Jovic (Ache 68.) Vezetőedző: Adi Hütter

Bayern München: Neuer – Süle, Boateng, Alaba, Davies – Sané (Martínez 90.), Kimmich, Roca (Goretzka 46.), Coman (Hernández 83.), Choupo-Moting (Musiala 83.) – Lewandowski Vezetőedző: Hans Flick

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 22. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bielefeld 0-3 Wolfsburg

Szombat:
Frankfurt 2–1 Bayern München
Freiburg 0–1 Union Berlin
Köln 0–1 Stuttgart
Mönchengladbach 1–2 Mainz
18:30 Schalke – Borussia Dortmund (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
13:30 Augsburg – Bayer Leverkusen (Tv: Sport 2)
15:30 Hertha Berlin – RB Leipzig (Tv: Sport 2)
18:00 Hoffenheim – Werder Bremen (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: