Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb kiesőjelölt döntött az edzőváltás mellett – HIVATALOS

Néhány héttel később, hogy az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyében a veszélyes zónában tanyázó Torino, Parma és Cagliari edzőváltásra szánta el magát, a hétfői napon a Crotone is trénere menesztése mellett tette le a voksát…

 

Az olasz bajnokságban (Serie A) sereghajtó Crotone együttese a vasárnapi, Cagliari elleni kiesési rangadó elvesztése után a hétfői napon menesztette Giovanni Stroppa vezetőedzőt.

Az 53 éves szakember több mint két éven át, 2018 december óta irányította a dél-olaszországi együttest, a 2019-2020-as szezonban a Serie B-ben elért második helyezéssel egyenes ágon jutottak fel az első osztályba, ahol viszont a szezon jelentős részében mérsékelten szerepelnek. Stroppa 2011 óta íródó tréneri karrierje során legutóbbi állomáshelyét megelőzően a Südtirol, a Pescara, a Spezia és a Foggia kispadján foglalt helyet.

A Crotone együttese az olasz bajnokság 24. fordulóját követően három-három győzelem és döntetlen jóvoltából mindössze 12 ponttal szerénykedik az utolsó helyen, ráadásul az utolsó hat mérkőzésen kivétel nélkül vereséget szenvedtek.

A megbízható forrásnak tekinthető Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy a csapat irányítását a veterán Serse Cosmi veheti át, aki a hétközi fordulóban nem lesz irigylésre méltó helyzetben, hiszen rögtön a BL-nyolcaddöntős Atalanta ellen vezetheti csatába a kiesőjelöltet.