Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott: “elégedettek lehetünk, de…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott szerda este 4-1-es győzelmet aratott Andorra vendégeként a harmadik világbajnoki selejtező-mérkőzésén…

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedetten értékelte csapata teljesítményét:

“Bevallom, amikor az első félidőben a kapunk előtt veszítettünk labdát, a négy évvel ezelőtti mérkőzés emlékei jutottak eszembe, de szerencsére megúsztuk azt a szituációt. Az első játékrészben nem futballoztunk elég jól az agresszív ellenféllel szemben, amikor pedig mégis megtaláltuk a rést a védelem és a középpálya között, többnyire rossz döntéseket hoztunk. A hosszabbításban Fiola Attila javította korábbi hibáját, és nagyon fontos gólt szerzett. A fordulás után szemmel láthatóan elfáradt az ellenfél, erővel jobban bírtuk a meccset, és ennek köszönhetően több terület nyílt előttünk. Szép gólokat szereztünk, egyedül a hajrában befújt tizenegyest sajnáltam kicsit, a kapott gól nélküli meccsek minden edző lelkének jót tesznek.

Összességében elégedett lehetek, egyedül a Lengyelország elleni mecset sajnálom, érzésem szerint ott mi álltunk közelebb a győzelemhez. Azért az egyperces lefagyásért kár, amikor a két gólt kaptuk… Reálisan kell szemlélnünk a helyzetünket, és továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk. Kalmár Zsolt sérülése miatt viszont aggódom, Szoboszlai Dominikkal együtt a középpályánk legkreatívabb játékosai, és jelen állás szerint nem tudom, hogy számíthatok-e rájuk az Európa-bajnokságon. Bízom benne, hogy Zsolt minél előbb visszatér, és nem kell sokat kihagynia. A DAC most két játékost adott nekünk a válogatott összetartásra, és mind a ketten megsérültek, ami külön balszerencse.”

A magyar válogatott az első három mérkőzésen szerzett 7 pontjával második helyen áll csoportjában a hibátlan Anglia mögött. A selejtezők majd ősszel folytatódnak tovább, június pedig jön a tavalyról elhalasztott Európa-bajnokság.