Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nagyon fontos három pontot szerzett a Honvéd

A Diósgyőr minden meccse kulcsfontosságú, azonban a csapat két hónapja nyeretlen és nem sok remény maradt már a bennmaradásukra. A Paks ellenben, akár a nemzetközi kupa indulásra is esélyes lehet.

Harakiri. Így lehetne jellemezni a DVTK meccs kezdését. Mintha a diósgyőri játékosok nem szerették volna, ha az ellenfél veri meg őket, inkább elintézték saját magukat.
A 9. percben, miután Malenciáról kipattant egy labda, Zivulic hozott össze egy büntetőt a Paks számára, ráadásul a horvát középpályást ki is állította Pintér Csaba. A büntetőt Hahn végezte el és értékesítette is 0-1! A 16. percben Hahn János megszerezte a második gólját, ezzel szinte, már ekkor megpecsételte a Diósgyőr sorsát 0-2! A gólkirály-jelölt paksi támadónak ez volt a 18. gólja a bajnokságban. A félidő végére magára talált a hazai csapat, azonban gólt nem sikerült szerezniük.

A második félidőben hiába birtokolta többet a labdát a Diósgyőr, a 68. percben növelte az előnyét a Paks. Sajbán Máté használta ki Marin lassú reakcióját és közelről a kapuba lőtt 0-3!
A 86. percben a paksi védő, Szabó János is bemutatott egy bakit, amit a csereként beálló Molnár Gábor váltotta gólra 1-3!
Azonban mielőtt a diósgyőriek elhihették volna, hogy van még remény, szinte a középkezdés után újra betalált a Paks. Szakály a tizenhatos vonaláról tekert szépen a hálóba 1-4!

Ezzel a Diósgyőr reménye nagyon elhalványult, azonban a következő fordulóban a közvetlen rivális, Budafok ellen, még visszakapaszkodhatnak a szakadék széléről, míg Pakson épp ellenkezőleg tovább él a remény, a nemzetközi kupa indulásra.

Diósgyőri VTK – Paksi FC 1-4 (0-2)
Helyszín: Miskolc, Diósgyőri Stadion Vezette: Pintér Cs.
Gólszerzők: Molnár (86.) ill. Hahn (11.- büntetőből, 17.), Sajbán (68.), Szakály (87.)
Kiállítva: Zivulic (9.) ill.

Kiesési rangadót játszott egymással a Zalaegerszeg és a Honvéd, ahol mindkét csapatnak a győzelem lehetett a célja, amivel kicsit elszakadhatott volna a másiktól.

A hatalmas tét rányomta a bélyegét a játékra, az első félidő nem az élvezhető játékról szólt.
A második félidő sem hozott sok helyzetet, de a kapuk többet forogtak veszélyben. Az 57. percben Nagy Dominik maradt egyedül a kapu előtt és a góljával megszerezte a vezetést a fővárosi együttes 0-1!
A mérkőzéshajrájában mindent megpróbált Waltner  Róbert és a csapata, de nem tudott gólt szerezni a ZTE. Így a Honvéd hat pontra eltávolodott a kieső helytől.

Zalaegerszegi TE – Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna Vezette: Farkas Á.
Gólszerzők:ill. Nagy (57.)

Az NB I 28. fordulójának az eredményei

Péntek
Mezőkövesd Kisvárda 0-1

Szombat
MTK Budapest – Budafok 0-0
MOL Fehérvár – Újpest 4–0
FTC – Puskás Akadémia 1-0

Vasárnap
Diósgyőr – Paks 1-4
Zalaegerszeg – Honvéd (Tv: M4 Sport)

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye