Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányból fordítva győzte le az MU a Tottenhamet – videóval

Az angol bajnokság 31. fordulójában a Manchester United a Tottenham otthonába látogatott, és bár az első félidőben még hátrányba kerültek, a második játékrészben már nagyon simán hozták a mérkőzést. 

Sok helyzet nem jellemezte az első félidőt, és kiegyenlített volt a játék képe. A 16. percben az MU mutatta meg azért magát, amikor Cavani passzából Rashford lőtt azonnal, de Dier hatalmasat blokkolt becsúszva. A 33. percben már úgy tűnt, hogy vezetést szerez a United Cavani góljával, de a videóbíró segítségévek a játékvezető egy szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. A 40. percben a szinte alig támadó Tottenham viszont tényleg vezetést szerzett egy érvényes találattal: Szon lőtt nagyjából négy méterről a jobb alsóba Moura gólpassza után. Az MU többször is próbálkozott támadásokkal, de egyenlíteni nem tudtak a szünet előtt.

A második félidőt már jobban kezdte a Manchester United, és az 57. percben ki is egyenlítettek. Cavani először az eldőlő Llorisba lőtte a labdát, de jött Fred, és a kipattanót a léc alá küldte. A 60. percben a másik oldalon is helyzet volt, amikor Moura Szon elé passzolta a labdát, aki az ötös bal sarka elől kapura lőtt, de Henderson védett. A 66. percben majdnem vezetést szerzett az MU, amikor először McTominay fejesénél tisztázott N’Dombele, majd Cavani lövését Reguilón. A 73. percben Szon passzát Kane egy csel után kapura lőtte, de jobb lábbal Henderson védett. A 79. percben viszont összejött az MU-nak vezetés, amikor Greenwood jobb oldali beadását az ötösről előrevetődve a bal alsóba fejelte Cavani. A 85. percben egy szöglet után Pogba a saját kapuja felé fejelte a labdát, amit nagyjából egy méterről Cavani a kapufára tolta azt, szintén fejjel. A mérkőzést végül a 96. percben zárták le a manchesteriek, amikor Greenwood lőtt a bal alsóba egy szép csel után, Pogba passzát követően.

Tottenham – Manchester United 1-3 (1-0)
Helyszín: Tottenham Hotspur Stadion (London) Vezette: Chris Kavanagh
Gólszerzők: Szon (40.) ill. Fred (57.), Cavani (79.), Greenwood (90+6.)
Sárga lap: Sissoko (90+2.) ill. McTominay (18.), Cavani (41.), Fred (48.), Shaw (67.), Maguire (70.)
Kiállítás: – ill. –

Tottenham: Lloris; Aurier, Dier, Rodon, Reguilón; Ndombélé (Lamela, 78.), Höjbjerg; Szon, Lucas Moura (Bale, 82.), Lo Celso (Sissoko, 61.); Kane. Vezetőedző: José Mourinho

Manchester United: Henderson; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; Bruno Fernandes (Matic, 90.), Pogba, Rashford (Greenwood, 72.); Cavani. Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:

Péntek:
Fulham – Wolverhampton 0-1

Szombat:
Manchester City – Leeds United 1-2
Liverpool – Aston Villa 2-1
Crystal Palace – Chelsea 1-4

Vasárnap:
Burnley – Newcastle United 1-2
West Ham United – Leicester City 3-2
ottenham – Manchester United:
20:00 Sheffield United – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
19:00 West Brom – Southampton (Tv: Spíler 1)
21:15 Brighton – Everton (Tv: Digi Sport 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: