Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kinevezte új edzőjét a Borussia Mönchengladbach! – Hivatalos

Hivatalossá váltak a korábbi sajtóértesülések, miszerint Adi Hütter lesz a Borussia Dortmundhoz távozó Marco Rose utódja a Gladbachnál. Az 51 éves szakember a szezon végéig marad jelenlegi csapatánál, az Eintracht Frankfurtnál.

Hosszú ideje kereste Marco Rose utódját a Borussia Mönchengladbach együttese. Korábban beszámoltunk arról, hogy a vezetőség első számú kiszemeltje az Eintracht Frankfurtot irányító Adi Hütter. Ezek a híresztelések végül igaznak bizonyultak, a mai nap folyamán ugyanis mindkét csapat elismerte, hogy Hütter veszi át a 2021/22-es szezontól a “Csikók” irányítását. Az osztrák szakember 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Hütter jelenlegi csapata, az Eintracht Frankfurt 28 fordulót követően a 4. helyen áll a bajnokságban 53 pontot gyűjtve. A csapat harcban áll a dobogós helyekért és a BL indulásért. A Gladbach eközben a 8. pozíciót foglalja el, 40 egységgel a neve mellett, de nincs nagy lemaradása a nemzetközi porondot jelentő helyektől. A bejelentés pikantériáját az adja, hogy a két csapat épp szombaton fog játszani egymás ellen.

Hütter 2023 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezett a Frankfurtnál, így a Gladbachnak ki kellett vásárolnia őt a kontraktusából. A hírek szerint ez 7,5 millió euróba került a csapatnak.