Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MTK: “a Liverpool ellen is így játszottunk volna”

Az MTK Budapest csapata 2-1-es vereséget szenvedett a MOL Fehérvár ellen a Magyar Kupa elődöntőjében csütörtök este, a kék-fehérek azonban emelt fővel búcsúzhattak a sorozattól…

 

Az MTK Budapest 1-0-s vezetésről 2-1-es fiaskót szenvedett a MOL Fehérvár ellen a Magyar Kupa elődöntőjében, így bár közel álltak a bravúrhoz, nem jutottak be a döntőbe. A kék-fehérek német szakvezetője, Michael Boris nem tudta leplezni csalódottságát, amiért egymás után két évben az elődöntő jelentette a végállomást csapata számára:

“Nagyon csalódott vagyok. Az elején jól működött a taktika, sikerült is megszerezni a vezetést, sajnos a félidő vége előtt kiegyenlített a Vidi. Túl könnyen szerezte a gólt az ellenfél, ez nem fér bele. Mezei sérülése megnehezítette a dolgunkat, hiszen jelentősen csökkentek a variációs lehetőségeink. A szünetben tudtuk, hogy a Fehérvár változtatásokra készül, próbáltunk erre felkészülni, mégis gyorsan vezetést szerzett az ellenfél – egyértelműen jobban kellett volna védekeznünk a meccs egyes szakaszaiban. Néha hiányzott egy-egy jó mélységi labda, a játék forgatása, nem voltunk mindig pontosak, így a hosszú labdák kerültek előtérbe. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy megszerezzük az egyenlítő találatot, harcoltunk, küzdöttünk, de nem sikerült betalálni.

A két klub lehetőségeit nem lehet összehasonlítani, ennek ellenére – mint mindenki ellen, most is – nyerni szerettünk volna, eltüntetni a háttérben meglévő különbségeket. Úgyhogy a szurkolóknak igenis büszkének kellene lenniük erre a csapatra, mert ennek ellenére egyáltalán nem volt ez egy lefutott párharc, csak eljutottunk idén is az elődöntőig, és nagyon “be akartunk jutni” a Puskás Arénába. Gratulálok a Fehérvárnak a továbbjutáshoz. 

Meg akarunk nyerni minden meccset. Ha a Liverpool van itt, akkor is ugyanazzal a letámadással fogunk játszani, ugyanúgy küzdünk minden egyes labdáért. Akkor is nyerni akarunk. Maximum akkor parkoljuk le a buszt a kapu elé, ha három vagy négy nullra vezetünk. Nem számít, milyen minőségi játékosai vannak az ellenfélnek, mert hinnünk kell abban, hogy működik a játékunk. Ettől függetlenül mindenki csalódott, ha nem jön az eredmény. A csapat vágya az volt, hogy a Puskás Aréna egyszer kék-fehérben ragyogjon.”

A Magyar Kupa döntőjében május 5-én a Fehérvár az Újpest csapatával találkozhat.