Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nyert és pontrekorddal zárta az idényt a Ferencváros!

A magyar bajnokság (NB I) 33. fordulójában a bajnoki címet megszerző Ferencváros hátrányból fordítva nyert a Honvéd otthonában, míg az Újpest egy rendkívül fordulatos meccsen győzte le 5-4-re a Zalaegerszeget.

Jobban kezdte a mérkőzést a Ferenváros, ám a félidő közepétől alábbhagyott a lendületük. A Honvéd nem sok helyzetig jutott az első játékrészben, de a szünetre mégis előnnyel vonulhattak. A 44. percben Eppel góljával előnybe kerültek a hazaiak, amit alaposan megünnepelt a csatár, aki legutóbb 2018 júniusában szerzett gólt az NB I-ben. A második félidőben több cserét is eszközölt Rebrov mester, amik meg is hozták az eredményüket. A 83. percben Isaelnek köszönhetően jött össze az egyenlítés, majd 3 minutummal később Boli góljával az előny és egyben a győzelem is meglett. A Fradi így pontrekorddal zárt, ugyanis a 12 csapatos, 33 fordulós rendszerben még egy gárda sem szerzett 78 pontot.

Budapest Honvéd – Ferencváros 1-2 (1-0)
Helyszín:
Új Hidegkuti Nándor Stadion Nézőszám: 1900 Vezette: Bognár
Gólszerzők: Eppel (44.) ill. Isael (83.), Boli (86.)

Izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott egymással az Újpest és a Zalaegerszeg. A vendégek már a 8. percben előnybe kerültek Szánthó góljának köszönhetően. Nem sokáig örülhetett azonban előnyének a ZTE, ugyanis a 16. percben Antonov egyenlíteni tudott, majd 10 perccel később már az Újpest volt előnyben, miután Antonov ismét feliratkozott az eredményjelzőre. A szünet előtt még Pauljevic is betalált, így kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre a hazai gárda. A második félidőt kicsit álmoskásan kezdték a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye. Hiába cserélt hármat is Oenning mester, Szánthó szabadrúgásból szépíteni tudott, majd két perccel később Koszta gólja már az egyenlítést jelentette. Az állás azonban nem sokáig volt egyenlő, a 70. percben ugyanis Ristevski talált be, aminek köszönhetően ismét az Újpest került előnybe. A 78. minutumban Futács kihagyta a saját maga által kiharcolt büntetőt, így nem jött össze az egyenlítés. Viszont ez nagyjából csak fél percig tartott, ugyanis Gergényi megpattanó lövése utat talált a hálóba. Az utolsó percekre emberhátrányba került a ZTE, miután Németh begyűjtötte a második sárgáját. Ezt ki is tudta használni a hazai együttes, a 90. percben ugyanis Beridze a cselsorozata végén betalált a hálóba. A lila-fehérek így a Magyar-Kupa megnyerésével és a ZTE elleni 5-4-es sikerrel zárták a szezont.

Újpest – Zalaegerszeg 5-4 (3-1)
Helyszín:
Szusza Ferenc Stadion Nézőszám: 1900 Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.) ill. Szánthó (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (78.)
Kiállítás: – ill. Németh (88.)

 

A 33. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mezőkövesd 5-1 MTK

Szombat:
Honvéd 1-2 Ferencváros
Újpest 5-4 Zalaegerszeg

Vasárnap:
17:30 Diósgyőr – MOL Fehérvár (Tv: M4 Sport)
17:30 Kisvárda – Paks
17:30 Puskás Akadémia – Budafok (Tv: Duna World)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: