Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az RB Leipzig kulcsemberével erősítene az AS Roma! – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma gárdája szeretné megszerezni az RB Leipzig középpályását, Marcel Sabitzert. Az osztrák futballistát José Mourinho régóta figyeli.

(Photo by Jan Woitas – Pool/Getty Images)

A The Athletic legfrissebb beszámolója szerint az AS Roma együttesének élére nemrég kinevezett José Mourinho szeretné, ha az RB Leipzig középpályása, Marcel Sabitzer az örök városban folytatná pályafutását a következő szezontól. Mourinho már a Tottenhamnél is komoly érdeklődést mutatott az osztrák játékos iránt, ám ott a menesztése miatt végül ez a transzfer meghiúsult. A hírek alapján Sabitzer is hajlana a váltásra, ugyanis közölte az RB Leipzig vezetőségével, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését, és 6 év után továbbállna, hogy új lehetőségeket próbáljon ki. Így a lipcsei csapatnak még idén nyáron értékesítenie kéne a középpályást, ha nem akar nagyot bukni rajta. A szaklap szerint a Leipzig legalább 20 millió eurót szeretne kapni egyik legnagyobb értékéért, aki ebben a szezonban is kihagyhatatlan elem volt a középpályán, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 39 találkozón jutott szóhoz.

Sabitzer 2015 nyarán került a Leipzighez, amelynek színeiben 227 mérkőzésen kapott szerepet. Ezeken a meccseken 52 gólt és 42 gólpasszt hozott össze. Piaci értékét 42 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.