Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még egy évet marad a Barca klasszisa, utána az MLS-be igazol – sajtóhír

A legfrissebb megalapozott nemzetközi sajtóinformációk szerint a Barcelona rutinos középpályása várhatóan már csak egy évig marad a katalán óriásklub alkalmazásában…

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

Fabrizio Romano átigazolási szakértő információi szerint a Barcelona spanyol válogatott középpályása, Sergio Busquets az előttünk álló idényre még maradni fog a csapat alkalmazásában, azonban könnyen lehet, hogy nem szándékozik kitölteni 2023-ig szóló szerződését, hanem jövő nyáron az MLS-be igazol.

Az idén nyáron már a 33. születésnapját ünneplő védekező középpályás a Blaugrana saját nevelésű játékosa, a korosztályos csapatok végig járását követően 2008-ban mutatkozott be a Barca első csapatában. Busquets azóta minden sorozatot figyelembe véve több mint 600 alkalommal húzhatta magára a gránátvörös-kékek szerelését, azonban az utóbbi időben egyre több találgatás röppent fel a távozásával kapcsolatban, amely lassan egyre inkább időszerű lehet. A rutinos játékos a 2020-2021-es szezon során 36 spanyol bajnoki mérkőzésen, összességében pedig 50 tétmeccsen szerepelt klubjában.

Busquets jelenleg a spanyol válogatott sikeréért küzd az Európa-bajnokságon, azok után, hogy koronavírus-fertőzését követően csak a torna közben térhetett vissza a nemzeti csapathoz. A 126-szoros válogatott csapatkapitány vezérletével a hispánok már bejutottak a legjobb négy közé a kontinenstornán, és legközelebb a döntőbe jutásért az olasz válogatottal mérkőzhetnek meg.