Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: Nem bírt örmény ellenfelével a MOL Fehérvár!

Az újonnan alakult sorozatban, az Európa-konferencialigában kezdte meg a szereplését a MOL Fehérvár az örmény Ararat ellenében. A mérkőzés során mindkét csapat előtt adódott bőven lehetőség, de a kapusok és a kapufák jól állták a sarat. Végül a találkozó utolsó negyedében Heister és Pobulic is egy-egy bombagólt ragasztott a kapukba, így 1-1-es eredménnyel zárult az összecsapás. 

Mindkét csapat nagyon sok hibával kezdte a mérkőzést, rengeteg volt a pontatlan átadás. Az első nagy helyzet az örmények előtt adódott, amikor a 16. percben Lüftnert cselezte ki Kone, majd közelről leadott lövését Kovácsik védte lábbal. Ez a helyzet kicsit felrázta a Fehérvárt, ugyanis a 20. perctől aktívabbá váltak támadásban. A 25. percben Houri adott be egy szögletet, amit Lüftner fejelt kapura, a vendégek hálóőre azonban a felsőlécre tudta tolni a labdát. A 30. minutumban Petryak tudott kiugrani a védők közül, lövését azonban lábbal védte Ermakov, majd a labda kevéssel a kapu felett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később kétszer is veszélyeztetett az Ararat csapata- Előbb Pobulic szabadrúgása szállt el kicsivel Kovácsik kapuja felett, majd egy perc elteltével Kone vállalkozott lövésre, ami a lécen csattant. A szünet előtt még egy szabadrúgásvariációból szerzett majdnem gólt Szabics Imre csapata, de Stopira fejese kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékteret, így 0-0-ás döntetlennel vonulhattak a szünetre a felek.

A második játékrész első harmadában nem alakult ki komoly helyzet egyik oldalon sem. Ezt követően Szabics Imre hármat cserélt, ami némileg felfrissítette a Fehérvár támadósorát. A 62. percben Funsho került ziccerbe, de nem tudott átjárni Ermakov eszén, majd a 66. percben Szabó centikkel maradt le Heister beadásáról. A 66. minutumban ismét Koné veszélyeztetett a vendégek részéről, 20 méterről leadott lövése centikkel kerülte el Kovácsik kapuját. A 75. percben újból Ermakov mutatott be egy nagy bravúrt, ezúttal Alef lövésénél. 3 minutummal később Stopira fejelt el egy beadást, de ez is Ermakov kezei között halt el. A 84. percben már az Ararat hálóőre is tehetetlen volt, miután a friss igazolás, Marcel Heister védhetetlen bombát küldött a kapujára, 1-0! A bekapott gólt követően komoly erőket mozgosított az örmény csapat, aminek meg is lett az eredménye. A 93. percben Pobulic is elengedett egy távoli bombát, ami Heister lövéséhez hasonlóan védhetetlenül vágódott Kovácsik hálójába, 1-1! A találkozón nem esett már újabb gól, így a Puskás Akadémiához hasonlóan a MOL Fehérvár is döntetlennel kezdte a sorozatot.

MOL Fehérvár – Ararat (örmény) 1-1 (0-0)
Helyszín:
MOL Aréna Sóstó Vezette: I. Orlic
Gólszerzők: Heister (84.) ill. Pobulic (90+3.)
Sárga lapok:
 Houri (58.), Funsho (67.), Nego (76.) ill. Manoyan (39.), Pobulic (45.), Mkoyan (90+2.), Kone (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

MOL Fehérvár: Kovácsik – Heister, Stopira, Lüftner, Funsho – Dárdai (Szabó 60.), Houri, Alef (Bolla 89.), Petryak – Zivzivadze (Nikolics 60.), Kovács (Nego 60.) Vezetőedző: Szabics Imre

Ararat: Ermakov – Bravo, Prljevic, Mkoyan, Margaryan – Muradyan, Arakelyan (Deble 64.) Manoyan (Raz. Hakobyan 87.), Pobulic, Stanojevic (Malakyan 63.) – Kone (Silue 90+2.) Vezetőedző: Vardan Bichakhchyan

A visszavágót egy hét múlva, július 15-én rendezik meg 15 órás kezdettel.