Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Kolumbia ötgólos meccsen szerezte meg a bronzérmet – videóval

Az elődöntők vesztesei magyar idő szerint péntekről szombatra virradóra játszották le egymás közt a Brazíliában zajló Copa América harmadik helyéért zajló összecsapását…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

A dél-amerikai kontinenstorna bronzérmét Kolumbia válogatottja hódította el, miután egy izgalmas mérkőzésen 3-2 arányban felülmúlta Peru nemzeti csapatát.

A harmadik helyért zajló összecsapás kemény küzdelemben vette kezdetét, többször is ápolás miatt szakadt félbe a játék, Tapiát már az első játékrész derekánál le kellett cserélni sérülés miatt. Menet közben a peruiak kezdték jobban a találkozót, a gólgyáros Lapadula ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé a kimozduló C. Vargas ketrece mellé, míg Pena szép szólót követően közvetlen közelről tüzelt az égbe. Kolumbia hiába próbálkozott mezőnyfölényt kialakítani, bár időnként többet járatták a labdát, mindez a helyzetekben nem mutatkozott meg. Az első félidő utolsó percében egy ellentámadás során Cueva iramodott meg a bal oldalon, visszacselezett, bevárta az érkező társakat, majd a lendületből jövő Yoshimar Yotun gyönyörűen helyezte a hálóba Peru vezető gólját. (1-0)

A szünet utáni folytatásban négy perc elteltével Juan Cuadrado a tizenhatos előteréből jobbról szemfülesen a rövid sarokba helyezett egy szabadrúgást a sorfal tagjai között, ezzel kiegyenlítette a találkozó állását. (1-1) Egyre inkább megfordult a játék képe, Kolumbia kézbe vette a találkozó irányítását, és több ígéretes lehetőségük is adódott a vezetés megszerzésére. Díaz akrobatikus próbálkozásánál Gallese kapus bravúrral védett, ellenben a másik oldalon egy kontra végén Lapadula találta el a felső lécet. A 66. percben C. Vargas kapus kirúgásából Luis Díaz iramodott meg és a tizenhatos vonaláról védhetetlenül lőtt a hosszú sarokba. (2-1) Kolumbia megfordította a mérkőzést, most Perun volt a sor, nekik lett sürgősebb a támadások vezetése, és negyedórával később R. García szöglete után Gianluca Lapadula fejelte be az ötös előteréből az egyenlítést érő találatot. (2-2) Mindkét csapat szerette volna a tizenegyesrúgások előtt eldönteni a találkozót, így mindketten megnyomták a végjátékot, végül Kolumbia örülhetett, hiszen a 94. minutumban a már korábban is eredményes Luis Díaz fantasztikus átlövésgólt szerzett. (3-2) Több fordulatot pedig már nem tartogatott az izgalmas összecsapás, Kolumbia megnyerte a bronzmérkőzést.

Kolumbia a két tornával ezelőtti harmadik helye után ismét felállhatott a dobogóra, Peru pedig a legutóbbi ezüst után ezúttal a negyedik helyen zárta a kontinentális vetélkedést.

Copa América, a 3. helyért:
Kolumbia – Peru 3-2 (0-1)
Helyszín: Estádio Nacional Mané Garrincha, Brazíliaváros Vezette: Raphael Claus (brazil)
Gólszerzők: Cuadrado (49.), L. Díaz (66., 90+4.), ill. Yotun (45.), Lapadula (82.)
Sárga lapok: Cardona (45+5.), Barrios (62.), O. Murillo (87.), ill. Cueva (50.), Carrillo (63.)
Kiállítás: – ill. 

Kolumbia: C. Vargas – Medina, Mina, (D. Sánchez 55.), O. Murillo, Tesillo – Cuadrado, Barrios (Muriel 90+3.), Cuellar (Borré 83.), L. Díaz – Cardona (Chara 46.) – Zapata (Borja 55.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda.

Peru: Gallese – Corzo (Lora 78.), Santamaria, Callens, M. López – Tapia (Cartagena 24.), Yotun – Pena (Ormeno 78.), Cueva (R. García 69.), Carrillo – Lapadula. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca.

 

A góllövőlista élmezőnye

4 gólos: Lionel Messi (Argentína), Luis Díaz (Kolumbia)
3 gólos: Lautaro Martínez (Argentína), Gianluca Lapadula (Peru)
2 gólos: Alejandro “Papu” Gómez (Argentína), Eduardo Vargas (Chile), André Carrillo és Yoshimar Yotun (Peru), Erwin Saavedra (Bolívia), Ayrton Preciado (Ecuador), Edinson Cavani (Uruguay), Neymar és Lucas Paqueta (Brazília), Ángel Romero (Paraguay)

 

A Copa América egyenes kieséses szakaszának eddigi eredményei, további programja

Negyeddöntő:

Peru – Paraguay 4-3 – büntetőkkel
Brazília – Chile 1-0
Uruguay – Kolumbia 0-1 – büntetőkkel
Argentína – Ecuador 3-0

Elődöntő:

Brazília – Peru 1-0
Argentína – Kolumbia 1-1 – büntetőkkel: 3-2

A 3. helyért:

Kolumbia – Peru 3-2

Döntő:

Július 11., vasárnap, 02:00 Brazília – Argentína Estadio do Maracana, Rio de Janeiro

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!