Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csúcsmeccset rendezhetnek Maradona tiszteletére

A The New York Times újságírója, Tariq Panja információi szerint a Copa América és az Európa-bajnokság győztese, azaz Argentína és Olaszország Nápolyban csaphat össze egymással a Napoli tavaly novemberben elhunyt legendája, Diego Maradona emlékének tiszteletére.

(photo by Mark Leech/Offside/Getty Images)

„Előrehaladott tervek a labdarúgás romantikájáért: ha minden jól megy, Európa és Dél-Amerika bajnoka, az olasz és az argentin válogatott Nápolyban játszhat egymás ellen Diego Maradona emlékének tiszteletére” – tette közzé a The New York Times újságírója, Tariq Panja a Twitter-oldalán. A mérkőzéssel kapcsolatban egyéb részleteket egyelőre nem közölt.

Maradona életének és pályafutásának két legfontosabb országa volt a jelenlegi európai és dél-amerikai bajnok, hiszen klubpályafutása legszebb éveit, Olaszországban, a Napoliban töltötte. A klub színeiben 257 tétmeccsen 115 gólt szerzett, amivel hosszú évekig a klub legeredményesebb játékosának számított – azóta Marek Hamsik és Dries Mertens is megelőzte Maradonát az örökranglistán, és Lorenzo Insigne is csak hat gólra van az argentin legendától. Az argentin válogatottban Maradona 90-szer lépett pályára, 34 gólt szerzett, de ami ennél is fontosabb: 1986-ban az ő vezérletével hódította el a világbajnoki címet Argentína.